İnternete Bakmadan Tatil Planı Yapmayın!

İnternete Bakmadan Tatil Planı Yapmayın!
25 Ekim 2017 Çarşamba 01:00

Bütün bir yılın yorgunluğu genellikle ülkemizde yaz aylarında Ege ve Akdeniz Bölgesi'ne, sonbaharda ise kültür turları bölgelerine gidip çeşitli otellerde, pansiyonlarda veya konaklama yerlerinde tatil yapılarak atılır ve bu seyahat programları çoğu zaman çeşitli tur şirketleri ve tatil firmaları tarafından çok yüksek meblağlar ödenerek organize edilir. Ancak son birkaç yıldır bu alışkanlık giderek değişmekte. Bunun da sebebi internet üstünde oldukça kaliteli ve sorunsuz tatil rezervasyonları yapılabilen portalların sayısının artması. Bu gibi siteler sayesinde tatil planı yapmak isteyen kişiler kış aylarından başlayarak tatil yapmak istedikleri beldeleri belirleyip oradaki konaklama imkânlarını da yine online bir şekilde inceledikten sonra kredi kartına uzun vadelerle tatile gidebiliyorlar. Bu yönteme alışan halkımız son 3 yıldır tatil planlarının yarıya yakınını internet üstünden yaptığı rezervasyonlarla gerçekleştirdi. Seyahat organizasyon platformlarının yanı sıra köklü acenteler de satışlarının büyük bölümünü artık internetten yapıyor. Bunlardan biri olan Pronto Tur’un, son yıllarda acentelerden yaptıkları satışlarının büyük bir bölümü resmi internet sitesine kaydı. Acentelere gitmek yerine online tatil sitesine ulaşmanın kolaylığı ve sitede pronto tur kampanya kodu indirimleri bunu tetikleyen faktörlerin başında geliyor.

Online Tatil Rezervasyonlarının Avantajı Nedir?

İnternet üstünden tatil planı yapmak çok daha pratik bir yöntemdir. Bu tip internet siteleri sayfalarında tatil beldelerini tanıtırlar. Özellikle Ege ve Akdeniz veya diğer bölgelerde tatil yapmak isteyen kişiler için bütün iller, ilçeler ve tatil yörelerinin en ince ayrıntısına kadar bu platformlar tarafından anlatılır. Bir nevi online gezi rehberi diyebileceğimiz bu uygulama sayesinde hiç gitmediği bir yer hakkında dahi kişiler fikir sahibi olabilirler. Bu aslında en önemli aşamadır. Görsellerle desteklenmiş olan bu sitelerde yer alan kullanıcı yorumları da oldukça önemli. Çünkü o yere gitmiş ve tatil yapmış olan kişilerin birinci ağızdan deneyimlerini aktardıkları bu yorumlar tatil planı yapan bireyler için fikir sahibi olma açısından çok faydalı. Daha sonraki aşama ise tatil yapmak istediği yöredeki konaklama seçenekleridir. Bu noktada da oldukça geniş bir portföy ile çalışan tatil siteleri pansiyonlardan otellere, tatil köylerinden farklı alternatiflere kadar her türlü çözümü kullanıcılarına sunabiliyor. Sayfalarda yer alan bu konaklama yerleri tüm imkânları ile anlatılıp fiyat aralıkları da belirtiliyor. Bu işi çok başarılı bir şekilde yürüten Setur, online satış sitesinden tüm ihtiyaçları karşılayabiliyor. İnternete özel setur indirim kuponu fırsatları da cabası. Bilgisayardan kalkmadan masa başında otel rezervasyonu yapmak bu tip uygulamalar sayesinde oldukça kolaylaştı. Ayrıca otel ve konaklama yerleri İnternet sitelerine mahsus çeşitli indirimler de sunmaktadır. Bu indirimleri ancak online rezervasyonlarda sunan tatil firmaları herhangi bir durumda rezervasyonları iptal etmeye de müsaade ediyor. Böylece çok güvenli bir şekilde seyahat siteleri sayesinde tatil planı yapmak ve tatile gitmek mümkün olabiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.