Mehmetçik Kut’ül Amare oyuncu kadrosu ve konusu - Hangi oyuncular var?

Mehmetçik Kut’ül Amare, TRT1'de başlıyor. 18 Ocak günü başlayacak olan dizinin oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Mehmetçik Kut’ül Amare'de hangi oyuncular yer alıyor, konusu ne gibi sorular soruluyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ'ın da içerisinde bulunduğu yeni dizi hakkındaki bilgiler haberimizde...

Mehmetçik Kut’ül Amare oyuncu kadrosu ve konusu - Hangi oyuncular var?
16 Ocak 2018 Salı 21:14

Mehmetçik Kut’ül Amare, TRT1'in yayınlayacağı yeni dizi oldu. Bu dizide TRT1'in sevilen bir dizisi olan Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ'da bulunuyor. Peki yeni dizinin kadrosunde kimler yer alıyor? Mehmetçik Kut’ül Amare oyuncuları kim, konusu ne? İşte merak edilenler...

Uzun zamandır başlaması beklenen dizide önemli isimler bulunuyor. Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Özgü Kaya, Yevlayiva Dedova, Semih Ertürk, Uğur Karabulut, İsmail Hakkı ve usta oyuncu Serdar Gökhan yer alıyor. Serdar Gökhan, Diriliş Ertuğrul kadrosunda da yer almıştı. 

KONUSU

2018 yılının yeniz dizisi 18 Ocak Perşembe günü saat 20.00'da ekranlarda olacak. 1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak tarihe geçen Kut’ül Amare Kuşatması'nı anlatacak. Çekimler İstanbul'da kurulacak dev platoda yapılacak. 

Mehmetçik Kut’ül Amare oyuncuları

- Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

- İlker Aksum (COX)

- Serdar Gökhan (HÜSREV)

- İsmail Ege Şaşmaz (MEHMET)

- Gamze Özçelik (ELIZABETH)

- Özgü Kaya (ZEYNEP)

- Semih Ertürk (SAİD)

- İsmail Hakkı Ürün (MEVLÜT)

- Uğur Karabulut (NİYAZİ)

- Eva Dedova (VICTORIA)

Kut'ül Amare Zaferi nedir?

I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı.

101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı. Bazı tarihi kaynaklara göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi olan Kut’ül Amare 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ggxxkfmxmmxdm - 6 yıl önce
Çok güzel