Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu kaza geçirdi

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Avustralya'da Dünya Supersport Şampiyonası öncesi antrenmanda kaza geçirdi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu kaza geçirdi
24 Şubat 2018 Cumartesi 14:30

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışı öncesi antrenmanda kaza geçirdi.

Kenan Sofuoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün 257km/h hızla yaptığımız kazaya rağmen yarınki yarışa çıkıyoruz inşallah!" açıklaması yaptı.

257 km hızla kaza yapıp sağ kolundan yaralanan ve sol ayağında büyük bir delik olduğu belirtilen Sofuoğlu, buna rağmen sıralama turlarına katıldı. Sıralama turunda üçüncü sırayı alan milli motosikletçi, yarın Avustralya'da yapılacak yarışta yer alacağını, önümüzdeki hafta ise ameliyat olacağını açıkladı.

Sofuoğlu, kazayla ilgili olarak, "Zor nefes alıyordum, leğen kemiğimin kırıldığını düşündüm. Sonradan vücudumda yanıklar olduğunu fark ettim" ifadelerini kullandı.

Kazanın tekerleğin yanından kabarcıkların atması sonucu gerçekleştiğini açıklayan Pirelli yarış direktörü Giorgio Barbier, Sofuoğlu'nun vücudunun normal hale gelmesi için 24 saate ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Kariyerinin 20. yılında 6. şampiyonluğuna ulaşmak isteyen Kenan Sofuoğlu, şampiyonada bugüne kadar 124 yarışa çıktı ve 85 kez podyum gördü. Sofuoğlu, bu yarışlarda 43 kez ilk sırayı elde etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.