Ramazan İftar Menüleri 1. Gün 2018- İftarda ne pişirsem? Güllaç, Pilav Tarifleri

Ramazan ayı geldi. Bugün ilk iftar açılacak. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Yoğurt Çorbası, islim kebabı, pilav Nasıl Yapılır, En güzel Güllaç tarifi ve daha fazlası. Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 1. Gün 2018- İftarda ne pişirsem? Güllaç, Pilav Tarifleri
16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:38

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu tüm bayanları düşündürüyor. Size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Güllaç Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 1. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Yoğurt Çorbası, İslim KebabıŞehriyeli Pilav, Çoban Salatası ile Ramazan ayının en önemli tatlısı Güllaç Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

1. Gün Örnek İftar Menüsü

Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
- Tuz
- Pul biber
- Nane

Yapılışı: Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

İslim Kebabı nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 3 adet patlıcan

- 250 gram kıyma

- 1 soğan

- 1-2 dilim ekmek içi

- 1 yumurta

- Tuz, karabiber, kimyon, nane, kekik

- Domates

- Kürdan

Sosu İçin;

- 1-2 yemek kaşığı domates salçası

- Su

- Tuz

Yapılışı:

Patlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin. Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin. Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın. Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın. Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın. Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin. Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin. İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın.

Şehriyeli Pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 1 su bardağı baldo pirinç

- Yarım çay bardağı tel şehriye

- 2 su bardağı sıcak su

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Tencereye zeytinyağını koyun.  Şehriyeyi ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Tereyağını bu esnada ekleyin. Eğer başta eklerseniz, şehriye kavrulana kadar tereyağı yanacaktır. Tereyağı ekledikten sonra şehriyeleri fazla kavurmayın.

Pirinci 2 veya 3 kez yıkayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.

Kaynamaya başlayan pilavın ağzını kapatın. Küçük ocağa alıp altını kısın. Altında hafif su kalınca ocaktan alıp, üzerini sıkıca sarın ve en az 20 dakika demlenmeye bırakın.

Çoban Şalatası nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 1 adet büyük boy salatalık ( veya 2 küçük salatalık),
- 2 adet domates,
- 1 adet sivri biber veya çarliston biber,
- Yarım limon suyu,
- 1 tutam maydanoz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya ay çiçek yağı),
- Tuz

Güllaç nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 10-11 güllaç yufkası

- 2,5 lt süt

- 750g toz şeker

- 1 paket şekerli vanilin

- Nar taneleri

- Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı:

Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor). Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.