Ramazan İftar Menüleri 12. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Közlenmiş Domates Çorbası, Hünkar Beğendi, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 12. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
27 Mayıs 2018 Pazar 11:50

2018 İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 12. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Közlenmiş Domates Çorbası, Hünkar Beğendi, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

12. Gün Örnek İftar Menüsü

Közlenmiş domates çorbası tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler:

14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş

1 soğan

1 baş sarımsak

1 litre kaynamış su

Tuz

Karabiber

Taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

İlk başta domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına yerleştirin. Malzemeleri 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.

Közlenmiş soğan ve sarımsakları soyun ve soğanları doğrayın. Az zeytinyağı ya da tereyağı ekleyerek tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin. Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ekleyerek servis yapın.


Hünkar Beğendi tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler:

300 gram orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

2 adet orta boy domates

2 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Beğendisi İçin:

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

2 veya 3 adet iri közlenecek kalınlıkta patlıcan

Süs için: Maydanoz ve çeri domates, yeşil biber.

Yapılışı:

Öncelikle ön hazırlık olarak ocak üzerinde patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve bir tabağa koyup ince ince doğrayın. 2. hazırlık olarak da soğanı yemeklik ince ince doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın, biberleri de ince doğrayın. Şimdi derin bir tavaya önce yağı koyun, tavayı ocağa koyun hafif yağ kızarken soğanları ilave edin ve hafif kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurun, ardından biberleri, sarımsakları ve domatesleri ilave edip 3-4 dakika kadar soteleyin. Tuzunu ve karabiberini, pul biberini de ilave edin. Domatesler yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika kadar yeterli olacaktır.

Patlıcanlar közlendi ve kenarda hazır olarak bekliyor. Bir tencereye tereyağını koyun, erisin. Üzerine unu ilave edin, 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra unun üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da karıştırın. Karıştırın ki un topaklanmasın. Bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar sosu pişirin (koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişirin). Daha sonra közlenmiş patlıcanları, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini koyup, 1-2 kere karıştırın ve daha sonra ocaktan alın.


Muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler

1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı: Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları en uygun tepsiye dizin. Ben orta boy dikdörtgen borcama dizdim. Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.
En üste hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.