Ramazan İftar Menüleri 16. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Yüksük çorbası, tepsi mantısı, yoğurtlu bulgur salatası, telli baba tatlısı Nasıl Yapılır? Ramazanın 16 gününde örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 16. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
31 Mayıs 2018 Perşembe 13:22

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel yemek tarifleri ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 16. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak,Yüksük çorbası, tepsi mantısı, yoğurtlu bulgur salatası, telli baba tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

16. Gün Örnek İftar Menüsü

Yüksük çorbası tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler:

1,5 su bardağı minik mantı

1 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

Tuz, kırmızı pul biber

5-6 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

İlk önce tencereye tereyağı ve zeytinyağını dökün. Üzerine unu ekleyip kavurun. Kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ve blenderdan geçirdiğiniz domatesi ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Yoğunlaşan karışıma 5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin. Mantıyı, nohutları, pul biber ekleyerek karıştırın.Mantılar pişip çorba yoğunlaşıncaya kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Tepsi Mantısı tarifi


Malzemeleri:

Hamur için;

4 su bardağı un

1 yumurta

Bir tutam tuz

Aldığı kadar su

İç Harç

500 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

Karabiber

Tuz

Sos

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine

Sarımsaklı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı:

Unu derin bir kaba alıp üzerine tuz ve yumurta ilave edin. Katı malzemelerin ortasını açarak  azar azar su ilave edip yoğurun. Sert bir hamur kıvamına gelmeli. Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

İçini hazırlamak içinse ilk önce kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar ile karıştırılıp kenara alınır.

Mantı hamuru açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. Her şeridin üstüne bir parmak boşluk bırakarak iç harçları koyun ve bıraktığınız boşluklardan çimdik atarak kapatın ve kesin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin, 170 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dk pişirilir.

Ardından sıvıyağ ile salçalı su tepsinin üzerinde gezdirip fırına verin. Suyunu çekene kadar pişirin.

Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber salçası gezdirin.

Yoğurtlu Bulgur Salatası

Malzemeler

1 su bardagı pilavlık bulgur

4-5 adet kornişon salatalık

yarım demet dereotu

yarım demet maydanoz

2 su bardagı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

Sıvıyağ

kırmızı toz biber

tuz

Yapılışı

Bulgura az sıvı yağ ve tuzu ilave edelim üzerine sıcak suyunu koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanozu, dereotunu ve kornişon salatalığı doğrayıp bir kaba alın.

Yoğurdu ve mayonezi karıştırıp soğuyan bulgura ilave edip karıştırdıktan sonra maydanoz karışımını da katıp tekrar karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine yağda kavrulmuş toz biberi döküp servis edin.


Telli Baba Tatlısı tarifi

Malzemeler

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

125 gr tereyağı

1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

1 su bardağı yoğurt

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

İç harcı için

250 gr tel kadayıf

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

Yarım limon

Yapılışı:

Tatlı için ilk başta şerbeti yaparak başlayalım. Şerbet için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.

Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.