Ramazan İftar Menüleri 19. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Sebze Çorbası, Tas Kebabı, Soğanlı patates kavurması ve sütlü nuriye tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 19. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
03 Haziran 2018 Pazar 11:30

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel sütlü nuriye Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 19. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Sebze Çorbası, Tas Kebabı, Soğanlı patates kavurması ve sütlü nuriye tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

19. Gün Örnek İftar Menüsü

Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 orta boy soğan

2 patates

2 kabak

2 havuç

1 çay bardağı bezelye

1litre kaynamış su

Tuz-karabiber

1 bardak süt

1 yumurtanın sarısı

Yapılışı: 

Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Bu aşamadan sonra tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Sebzeleri ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.

Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.  Pişince çorbayı blendırdan geçirin. Ardından sütü ve yumurta sarısını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.

Tas Kebabı tarifi

Malzemeleri

500 gr. dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 adet çarliston biber

2 diş sarımsak

1 adet domates – rendelenmiş

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı un

250 ml et suyu (1,5 su bardağı)

1,5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Tencereye tereyağını ekleyip kızdırın. Kızınca etleri ilave edip kavurun. Biber, soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Unu ilave edip kavurmaya devam edin.

Küçük küpler halinde doğradığınız domatesi ve domates salçasını ekleyin. 1 veya 2 dakika et suyunu ve suyu ilave edin. Şu tamamen çekmeden etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmemişse biraz daha su ilave edin. Etler tamamen piştiğinde tuz ve karabiberi ekleyin karıştırın.

Soğanlı Patates Kavurması Tarifi

Malzemeler

2 adet kırmızı soğan

4 adet orta boy haşlanmış patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

Yapılışı

Soğanları piyazlık bir şekilde ince ince doğrayın. Patatesleri kabuklu bir şekilde ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde, hafif yumuşak bir hal alana kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta doğrayın ve soğumalarını bekleyin.

Demir döküm bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alın. Soğanları atarak hafifçe kavurun.

Ardından haşlanmış patatesleri ilave edin ve şekillerinin bozulmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kavurun. Son aşamada tuz ve diğer tüm baharatlarını ilave ederek ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.

Sütlü Nuriye Tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeleri:
 
800 gram baklavalık yufka

300 gram tereyağı

2 bardak dvülmüş fındık

Şerbeti için:

2 bardak su

2 bardak süt

2,5 bardak şeker

Hazırlanışı:

Tereyağını eritin, fırın tepsisini yağlayın. 3 yufkayı tepsiye serdikten sonra üzerine tereyağı sürüp fındık serpin. 3 yufka daha serip tekrarlayın. Yufkalar bitene kadar devam edin. Baklavayı kesip kalan ereyağını da üzerine boşalttıktan sonra önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için tencerede su ve şekeri kaynatın. Şeker eriyince 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra sütü ilave edip şerbetin ılıması için sürekli karıştırın. Ilık şerbeti sıcak baklavaların üzerine dökün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.