Ramazan İftar Menüleri 21. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Kıymalı Tarhana Çorbası, Etli krep bohçası, Bisküvili mozaik pasta Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 21. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
05 Haziran 2018 Salı 13:03

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Etli krep bohçası Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 21. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Kıymalı Tarhana Çorbası, Etli krep bohçası, Bisküvili mozaik pasta Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

21. Gün Örnek İftar Menüsü

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler

200 gr az yağlı kıyma 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 adet orta boy kuru soğan 
2 su bardağı toz tarhana 
6 su bardağı soğuk su 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
Üzeri için: 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı

Öncelikle, tencereye kıymayı ve zeytinyağını koyup, kıymanın rengi dönünceye kadar ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Üzerine, çok ince doğranmış soğanları da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.  Diğer taraftan, derin bir kasenin içine; toz tarhana, 6 bardak su, biber salçası ve toz kırmızı biberi koyarak, tüm malzemeleri ezip, karıştırın.

Şimdi bu tarhanalı karışımı azar azar tenceredeki kıymalı harcın üzerine aktarın. Sürekli karıştırarak katılaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp üzerine yağla birlikte kızdırdığınız kuru naneyi gezdirerek, servise sunun.

Etli krep bohçası tarifi

Malzemeler

İç harcı için;
400 gram dana sote
1 soğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
2 domates
15-20 adet mantar
Kekik
Karabiber
Tuz

Krep için;

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için sıvı yağ

Üzeri için;
Kaşar peyniri

Yapılışı:

İlk önce tencereyi ısıtıp etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine doğradığınız mantarları atın. Biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız soğanları ve biberleri etlerin içine ilave edin. Kavurduktan sonra son olarak yemeklik doğradığınız domatesleri, baharatlarını ve tuzunu ekleyip biraz harmanladıktan sonra üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyip pişmeye bırakın. Etler pişerken krebi hazırlayın. Un, süt su ve yumurtaları hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Sıvı yağ sürdüğümüz krep tavasında 1 kepçe hamuru dökerek yayın, her seferinde birazcık yağ dökerek pişirmeye devam edin. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

Pişen etleri bir kaba koyup biraz soğutun. Krebin ortasına etten 2 kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın. Borcama dizdikten sonra borcamın dibine etin suyundan biraz dökün. Kreplerin üzerine de kaşar dilimleri ekleyip 200 derece fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin. İsterseniz beşamel sos ile de yapıp fırına verebilirsiniz.

İç pilav tarifi

Malzemeleri:

400 gr Pirinç
100 gr tereyağı
40 gr Çam fıstığı
50 gr Soğan
200 gr Kuzu ciğeri
2 bardak Et suyu
1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
40 gr Kuşüzümü
1 demet Dereotu

Yapılışı:

İlk önce pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın. Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın. Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın. Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

İç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın. Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler:

50 gr tereyağı
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
50 gr bitter küvertür çikolata
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1,5 paket petibör bisküvi
5 yemek kaşığı şekerli meyve kurusu

Yapılışı:

1 paket bisküviyi derin ve geniş bir kaseye kırın. Tereyağını, çikolatayı, sütü, kakaoyu ve pudra şekerini orta boy bir sos tenceresine alın. Tüm malzeme karışıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız sosu bisküvilerin üzerine ilave edin. Karıştırarak sosu yedirmeye başlayın. Yarım paket daha bisküviyi kırarak ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şekerli meyve kurularını ekleyin ve karıştırın.

Tezgaha streç filmi serin ve biraz pudra şekeri serpin. Hazırladığınız bisküvili hamuru strecin üzerine alın ve salam şekli verin. Bisküvili hamuru dikkatlice streçleyin ve her iki yanından sıkıştırarak kapatın.
Derin dondurucuda 1-2 saat soğuttuğunuz çikolata salamını dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.