Ramazan İftar Menüleri 22. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Gaziantep Yuvalaması Çorbası, Etli Lahana Dolması, Bisküvili parfe Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 22. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
06 Haziran 2018 Çarşamba 13:10

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel yemek tarifleri ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 22. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Gaziantep Yuvalaması Çorbası, Etli Lahana Dolması, Bisküvili parfe Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

22. Gün Örnek İftar Menüsü

Gaziantep Yuvalaması Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yuvarlama için:

300 g çiğköftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Diğerleri: 

750 g kemikli yağsız et  (kemiksizde olabilir)
1/2 su bardağı nohut
1-2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı

Üzerini az aşacak kadar soğuk su ilave ettiğiniz etin altını yakın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü temizleyin. Geceden ıslattığınız nohudu ve tuzu etin içersine ilave ederek pişirin.

Onlar pişeken yıkayıp soğuk suda 15 dakika beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp bir tepsiye yayarak kurutun. Kıymayı, üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek bir et değirmeninde ya da robotta iyice çekin. Homojen hale gelmesi için 5-10 dakika da yoğurun.

Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince şeritler haline getirin. Bu şeritlerden çiğ nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepside biriktirin. Köfteleri metal bir süzgece koyun. Süzgeci, iki bardak sıcak su koyduğunuz tencerenin üzerine ağzını kapatarak oturtun. Köfteleri buharda aşırı şişip dağılmamasına dikkat ederek 15 dakika pişirin.

Haşladığınız ete, buhardan alınan yuvarlama köfteleri ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika da birlikte pişirin. Çorbanın sosu içinse süzülmüş yoğurda süt ve yumurtayı ekleyin ve küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte devamlı karıştırarak ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alın. Bu sosu hiç bekletmeden yuvarlama tenceresine ilave edip çorba kıvamında olacak şekilde bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edip karabiber ekledikten sonra çok koyu kıvamlıysa süt ilave edin.

Çorba kıvamında olan ama Anteplilerin yemek dediği yuvalamanın üzerine tavada ısıtığınız naneli tereyağını ekleyin. Sıcak sıcak servis yapın.

Etli Lahana Dolması Tarifi

Malzemeleri

1 adet lahana
300 gr. dana kıyma
2 su bardağı pirinç
2/3 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1/2 bağ maydanoz
1 avuç ceviz
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 su bardağı su
3-4 yemek Ayçiçek yağı
1 tutam tuz

Yapılışı:

İlk önce lahananın dış yapraklarını ayıklayın. Lahana yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Sarmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice harmanlayın. Lahanaların orta damarlarını ayıklayın. İç harç ile sarmaları doldurup sarın.

Tencerenin dibine lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan malzemeleri karıştırıp dökün. Sarmalar açılmasın diye üzerine tabak kapatın ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Bisküvili parfe tarifi

Malzemeler:

2 paket toz krem şanti 
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kremalı kakaolu bisküvi

Yapılışı:

Derin bir kabın içine toz kremşantileri dökün. Üzerine 1 tatlı kaşığı nescafe ve pudra şekerini ilave edin. Soğuk sütü ekleyerek kıvam alıncaya başlayıncaya kadar çırpın. Kıvam almaya başlayan parfe karışımına elinizle kırdığınız 1 paket bisküviyi ilave edin ve kabı ters çevirdiğinizde akmayacak yoğunluğa gelinceye kadar çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız parfe karışımını 4 küçük silkon muffin kabına ya da 1 orta boy silikon kek kabına boşaltın. Dondurucuda 4-6 saat kadar dondurun. Servis etmeden önce kalıptan çıkarıp çikolatalı sos dökün ve servis yapın.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.