Ramazan İftar Menüleri 24. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Mantar çorbası, Soğan kebabı, Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 24. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
08 Haziran 2018 Cuma 13:09

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel yemek tarifleri ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 24. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Mantar çorbası, Soğan kebabı, Haşhaşlı Revani Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

24. Gün Örnek İftar Menüsü

Mantar çorbası tarifi

Malzemeler:

300 gr mantar

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

3,5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

İlk önce mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alın, soğanı ve sarımsağı üzerine ekleyerek tuz ilave edin. Pembeleşen soğanlara dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.

Mantarların üzerine unu ilave edip 1-2 dakika hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Dibini tutturmadan azar azar sütü ilave edin ve karıştırın. Yoğunlaşan sütün üzerine istediğiniz kıvama gelinceye kadar su ekleyin.

Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz çorbayı 5 dakika kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbanın altını kısarak blendırdan geçirin 5 dakika daha pişirip servis edin.

Soğan kebabı tarifi

Malzemeler:

400 gram yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 kg. küçük boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

Yapılışı:

Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun. Soğanları tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin. Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Daha sonra üzerine nar ekşisini gezdirerek 10 dakika daha pişirin

Haşhaşlı Revani

Malzemeler:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağından 1 parmak az süt

Yarım su bardağı irmik

1 çay bardağı mavi haşhaş

1 su bardağı un (tepeleme)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

3-4 damla limon suyu

Üzeri için:

1 paket kremşanti + 2 çay bardağı süt

İsteğe göre file badem ve kiraz şekerlemesi

Yapılışı:

Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte pişirin. Kaynayan şerbetin altını kısın 5 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Soğuması için kenara ayırın. Yumurta ve toz şekeri önce yüksek sonra düşük devirde yumurta 3 katına çıkıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, süt ve irmiği ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Karışıma haşhaş, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve orta boy dikdörtgen bir borcama alın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Pişen revaniyi fırından alın ve 1 dakika kadar bekledikten sonra bıçak yardımıyla 12 eşit kareye bölün. Tamamen soğuyan şerbetin tamamını kepçe yardımıyla tatlının üzerine eşit olarak dökün.

Revani soğuduktan sonra kremşantiyi süt ile çırpın. İster krema sıkma torbasıyla ister spatula yardımıyla tatlının üzerini kremşanti ile süsleyin. Şekerleme ve file fıstık ile servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.