Ramazan İftar Menüleri 25. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Dövme Buğday Çorbası, Macar Kebabı ve Midye Baklava Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 25. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
09 Haziran 2018 Cumartesi 11:26

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Midye Baklava Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 25. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Dövme Buğday Çorbası, Macar Kebabı ve Midye Baklava Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

25. Gün Örnek İftar Menüsü

Dövme Buğday Çorbası tarifi

Malzemeler

1.5 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)

2.5 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı un

2 adet kemikli et(olmasa da olur)

1 iri diş sarımsak

Üzeri için

Tereyağı, zeytinyağı, nane ve kırmızı biber

Yapılışı:

Dövmeyi akşamdan ıslağa bırakın. Sabah kemikli etle beraber düdüklüye koyun. Üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyin. Dövmenin iyice yumuşayıp açılması lazım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup meyaneyi ılıtın ve dövmenin içine döküp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Sarımsağı ezip çorbaya ilave edin. Yağını kızartın. Baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.

Macar Kebabı Tarifi

Malzemeleri

500 gr. dana kuşbaşı et

½ su bardağı su

2 adet patlıcan

1 adet patates

1 su bardağı bezelye

10 diş sarımsak

1 adet domates

2 su bardağı kaşar peyniri – rende

Tuz

Karabiber

Beşamel için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Tuz

Ak biber

¼ adet muskat – rende

Yapılışı

Patlıcanları ince ise ortadan ikiye bölün kalın ise 4’e bölün ve çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ayçiçek yağı olan bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Isınan yağda patlıcan ve patatesleri kızartıp peçete olan bir tabakta fazla yağından arındırın. Diğer tarafta orta boy bir tencereyi ocakta iyice ısıtın. Isınan tavada etleri kavurun, ardından yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde etler yumuşayana kadar pişirin.

Diğer tarafta küçük bir sos tenceresinde yağ ve unu kavurun. Sütü ilave edip kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın. İçerisine tuz, ak biber ve muskat ekleyip karıştırın ve hafif akışkan bir beşamel elde edin. Yumuşayan ve suyunu tamamen çeken etlerin üzerine sarımsakları ve bezelyeleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekledikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirip bir tur daha çevirip ocaktan alın. İçerisine kızarttığınız patlıcan ve patatesleri ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Ardından fırın kabınıza aktarın.

Hazırladığınız beşameli sebzelerin ve etin üzerine gezdirin. Son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 175 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Midye Baklava

Malzemeler:

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke (üzüm ya da elma sirkesi)

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 çay bardağı nişasta (buğday nişastası)

3,5 – 4 su bardağı un

Hamuru açmak için:

1 su bardağı buğday nişastası

Hamurların üzeri için:

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti için toz şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurtayı yoğurma kabına alarak karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeye bölün ve merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Her bir bezenin üstüne nişasta serpin ve üst üste dizin. Sadece en son bezeye nişasta sürmeyin. Açtığınız bezelerin üstüne bir bez örterek 30 dakika dinlendirin. Dinlenen bezeleri merdane yardımıyla olabildiğince ince açın ve açtığınız hamuru rulo yapın. Sardığınız ruloyu bir parmak eninde dilimleyin. Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle yarımıyla açın ya da elinizle bastırarak açın.

Ortasına rondo da çektiğiniz cevizden koyup  hafifçe ucuna bastırarak kapatın. Tüm baklavalar hazır olduğunda üzerine erittiğiniz ve ılıttığınız tereyağını gezdirin.

200 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığını atan tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve 3-4 saat dinlendirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.