Ramazan İftar Menüleri 27. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Ramazanın sonuna yaklaşıldı. Menü seçenekleri de ya kendini tekrarlamaya başladı ya da azaldı. Bunun için size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Erişteli yeşil mercimek çorbası, Testi kebabı ve Magnolia Puding Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 27. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
11 Haziran 2018 Pazartesi 13:03

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Magnolia Puding Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 27. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Erişteli yeşil mercimek çorbası, Testi kebabı ve Magnolia Puding Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

27. Gün Örnek İftar Menüsü

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı erişte

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

3-4 su bardağı et suyu ya da su

Tuz, pul biber

Nane, karabiber

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz içine yemeklik doğradığımız soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri ardından da erişteleri ekliyoruz. Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Testi kebabı tarifi

Malzemeler

1 kilogram kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)

500 gram domates

500 gram arpacık soğan

20 adet sarımsak

6 adet orta boy yeşil biber

250 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Testinin ağzı için:

1 adet ekmek hamuru

Yapılışı:

Kabuğunu soyduğunuz domates ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıkladıktan sonra bütün olarak bırakın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz sebzeleri etle birlikte harmanlayın. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz testinin tabanına tereyağının yarısını alın. Baharatlarla harmanlanmış etli ve sebzeli karışımı, testiye doldurun. Üst kısmına küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin.

Testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatarak et ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlayın. Fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.

Magnolia Puding tarifi

Malzemeler:

3 su bardağı süt

2 adet yumurta sarısı (büyük boy)

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1,5 çay bardağı toz şeker

1 adet çubuk vanilya ya da 1 paket şekerli vanilin

1 paket kutu krema (200 ml süt kreması)

10-15 adet çilek

Yarım paket bebe bisküvisi

Yapılışı:

Bebe bisküvilerini blendıra alın ve çekip un haline getirin. Çilekleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Vanilya çubuğunu bıçakla ortadan ikiye yarın, bıçağınızla içindeki tohumları kazıyın. Eğer vanilin kullanacaksanız nişasta ile süte katın. Tencereye yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilya tohumları ile birlikte vanilya çubuğunu alın. Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Muhallebi kıvamı alıp, baloncuklar çıkmaya başlayınca içine kremayı ilave edin ve tekrar yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. 4 kupun diplerine 2 şer yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun. İnce ince dilimlediğiniz çilekleri cam kupun içine bastırarak dizin. Üzerine 1,5 kepçe puding koyun. Tüm kupları doldurunca üzerlerine kalana bisküvi kırıntılarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabına alın. Dolaptan çıkarttığınız pudingleri bütün birer çilek ve çikolata sos ile süsleyerek servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.