Ramazan İftar Menüleri 29. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Erzincan Çorbası, Dereotlu Bezelyeli Pilav, Tavuk Kokoreç ve Portakallı Revani Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 29. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
13 Haziran 2018 Çarşamba 13:10

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Portakallı Revani Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 29. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Erzincan Çorbası, Dereotlu Bezelyeli Pilav, Tavuk Kokoreç ve Portakallı Revani Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

29. Gün Örnek İftar Menüsü

Erzincan Çorbası

Malzemeleri

Zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı yeşil mercimek

2 yemek kaşığı pilavlık bulgur

1 su bardağı erişte

5 – 6 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Kuru reyhan

Yapılışı

Mercimekleri bir tencerede haşlayın ve suyunu süzüp kenara alın.

Soğanlarınızı küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağı koyup ısıtın. Soğanları ısınan tencerede kavurmaya başlayın, ardından domates salçasını ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Haşladığınız mercimekleri, bulguru ve erişteleri tencereye ekleyip suyu ilave edin. Tuz karabiber ile tatlandırıp, erişte ve bulgur pişene kadar kaynatarak pişirin.

Ocaktan almadan önce kuru reyhan ilave edip sıcak servis edin.

Tavuk Kokoreç Tarifi

Malzemeleri

Ayçiçek yağı

4 adet tavuk kalça

4 – 5 adet sivri biber

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 tutam kimyon

1 tutam pul biber

1 tutam kekik

Tuz

Karabiber

Nasıl yapılır?

Tavanızı ocağa alın ve altını açıp ısıtın. Tavukları küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyip tavukları ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Sivri biberleri ince ince dilimleyin, domatesleri dörde bölün ve iç çekirdeklerini alıp etli kısmını küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Tavuklar hafif pişmeye başladığında biberleri tavaya ilave edin. Bir adet sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler yumuşadıktan sonra doğradığınız domatesleri de ilave edip kavurun.

Domatesler kendini bıraktığı sırada baharatları ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alıp servis edin.

Dereotlu Bezelyeli Pilav Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı dondurulmuş bezelye

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım demet ya da 10 dal kadar dereotu

Tuz

Yapılışı:

1 su bardağı pirinci ılık suda bekletip ya da bol su altında yıkayıp nişastasından ayırıyoruz. Pilavın tane tane olması için pirinci yıkadığımız suyun berrak hale gelmesi gerekiyor. Biz bu pilavda osmancık cinsi pirinç kullandık. Pirinç türüne göre farklı su çekebiliyor bu nedenle aynı tür pirinci kullanırsanız sürpriz sonuçlarla karşılaşmayacaksınız.

Pilav tenceresine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçler kavrulduktan sonra pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz. Eğer bardak ile ölçeceksiniz 1 su bardağı pirince bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Üzerine damak zevkimize göre tuz ekleyip karıştırıyoruz. 1 su bardağı dondurulmuş bezelyeyi de tencereye ekleyip nazikçe karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra yıkayıp ince ince kıydığımız dereotlarını ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Pilav suyunu çektiğinde pirinçler biraz diri ise kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendiriyoruz. Eğer pirinçler yumuşaksa tencerenin kapağı aralık olarak dinlendiriyoruz.

Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

1 su bardağı portakal suyu

1,5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Servis İçin:

1 dilim dondurma

Yapılışı:

Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, irmik ve portakal kabuğu rendesini karışıma ekleyin ve yumurtaları söndürmeden karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile yağlayın. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Revani pişerken şerbeti için şeker, portakal suyu ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi fırından alın ve üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimleyin ve her dilimi dondurma ile servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.