2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Yuvalama Çorbası, Sebzeli Domatesli Pilav, Fırında Tavuk ve Gül Tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...
İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Gül Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 30. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Yuvalama Çorbası, Sebzeli Domatesli Pilav, Fırında Tavuk ve Gül Tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
30. Gün Örnek İftar Menüsü
Yuvalama Çorbası tarifi
Malzemeleri
2 su bardağı pirinç unu
400 gr yağsız kıyma
Karabiber, tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr. kuşbaşı et (Tercihen koyun veya yumuşak dana eti)
50 gr.kuyruk yağı
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 yumurta
Tereyağı, bolca nane
Yapılışı
Pirinç ununu yoğurma kabına alın. İçine kıymayı, karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek şekil verilecek kıvamda köfte hamuru hazırlayın. Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın. Bu rulolardan küçük küçük bölerek nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Hatta Antepli Hanımlar nohudun yarısı büyüklüğünde köfteler yapıyorlar. Kuşbaşı eti, küçük doğranmış kuyruk yağını(Kuyruk yağı bence orijinal lezzet için gerekli), akşamdan ıslatılmış nohudu tencereye koyup 25-30 dakika boyunca pişirin. Köfteleri de ilave edip pirinçler pişene kadar kaynatın.
Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeleri
1 adet bütün tavuk
100 gr. tereyağı
4-5 dal tarhun otu
4-5 dal taze kekik
2 dal biberiye
1 adet limon kabuğu
4-5 diş sarımsak
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için Malzemeler
Tuz
Beyaz biber
Zeytinyağı
Pişirirken Malzemeler
2-3 avuç arpacık soğan
3-4 baş sarımsak
2 sap kereviz
2 dal kekik
2 dal tarhun
2 dal biberiye
Yapılışı
Otlar limon kabuğu ve sarımsağı kıyın. Tereyağı, tuz, beyaz biber ile karıştırın. baharatlı bir tereyağı elde edin. Bu yağı tavuğun göğüs eti ve derisi arasına elinizle iterek, yayarak yerleştirin. Tavuğu kasap ipi ile bağlayın ki yayılmasın. Tavuğu fırın kabına yerleştirin. Arpacık soğanları, taze otları ve baş sarımsakları fırın kabının içine atın. Tavuğun üzerine tuz, beyaz biber serpin zeytinyağı gezdirin ve elinizle üzerini ovalayın. 170 derece fırında 50 dakika ardından 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Sebzeli Domatesli Pilav Tarifi
Malzemeleri
3 adet olgun domates – soyulmuş, doğranmış
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
½ bağ dereotu
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Pirinçleri yıkayın, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, havucu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin.
İyice kavurduğunuz pirince domatesleri ilave edin, bir tur çevirin, bezelye, tuz, karabiber, şeker ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin. Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp kıyılmış dereotu ekleyip bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.
Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı margarin veya tereyağı (eritilmiş)
2 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı irmik
4 su bardağı kadar un (yarım bardak fazla ya da eksik olabilir)
Şerbeti için:
4 Su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
5-6 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbet için su ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
3 su bardağı unu, 1 su bardağı irmiği yoğurma kabına alıp ortasına elinizle bir çukur açın. Kabartma tozu, vanilin, yoğurt, yumurta ve yağları ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelip kaptan ayrılıncaya kadar azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru 2-3 bezeye bölün üzerine streç film kapatıp kendini toplaması için 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Bezeleri merdane ile 1 cm kalınlığında açın çay bardağı ile daireler kesin. 3 daireyi fotoğraftaki gibi üst üste dizin ve yuvarlayın. Gül şeklini alan hamuru bıçak yardımıyla enine bölün ve 2 adet gül elde edin. Yağladığınız fırın tepsisine ya da büyük bir borcama tatlıları 1 er cm ara ile dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlılara soğuttuğunuz şerbeti ilave edin. Ara sıra çevirerek tatlının şerbeti tamamen çekmesini sağlayın. Ilık ya da soğuk servis edin.