Ramazan İftar Menüleri 5. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. ... Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 5. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
20 Mayıs 2018 Pazar 11:00

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Güllaç Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 5. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, ... Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

5. Gün Örnek İftar Menüsü

Lebeniye Çorbası tarifi

Malzemeler:

10 su bardağı su

1 çay bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 su bardağı yoğurt,

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

Köfte harcı için:

400 gr. kıyma

1 adet soğan

Karabiber tuz

Üzerine:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı: Su ve pirinci bir tencereye koyup haşlayın. Köfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun, küçük küçük yuvarlayın.

Köfteleri üzerlerine biraz un atarak unlayın ve az yağda hafif çevirin. Bu köfteleri tencereye ilave edin. Köfteler haşlanınca, ayrı bir yerde çırptığınız, yoğurt,yumurta ve unu tencereye döküp hızla karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp tuzunu atın ve altını kapatın.

Kızarttığınız tereyağına naneyi atıp karıştırın ve çorbanın üzerine dökün.

Kavanozda kavurma tarifi

Malzemeler:

1 litrelik kavanoz

500 gr kavurmalık et

5 adet Sivri biber

2 adet Domates

5 diş Sarımsak

1  adet Soğan 

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Tuz

Yapılışı: Soğan, domates ve sivri biberler ince ince doğranır. Kavanozun dibine önce soğan koyulur. Üzerine kuşbaşı doğranmış etler koyulur. Etlerin üstüne domates, biber ve sarımsak koyulur. Baharatlar eklenir ve kavanozun ağzı kapatılır.  Büyük bir tencerenin içine su koyulur.  Su biraz ısınınca kavanoz suyun içine koyulur. Su kaynamaya başlayınca 1 - 1 buçuk saat pişirilir.

Pilav tarifi

Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç

3 bardak ateş gibi su

2 tablet tavuk bulyon

1 adet limon

3 kaşık sıvı/akışkan yağ

Yapılışı:

İlk olarak baldo pirince geniş kaba ilave edin ve ılık su beraberinde yarım limonun suyunu içerisine ilave ederek 10-15 dk bekletin. Daha sonra da bekletilen pirinci süzgeçten geçirin.

Suyun rengi düzelene kadar pirinci iyice yıkayın. Sıvı yağı pilavı yapacağınız geniş tavaya pirinç ile ilave edin.

Tahta kaşık yardımı ile yağda pirinci çevirin. 3 bardak suda tavuk bulyonları eritin ve tavaya ilave edin.

Sonra tahta kaşık ile pirinci tekrar çevirin ve kalan yarım limonun suyunu da tencereye ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika civarında pişirin. Piştikten sonra bir süre bekletin.

Muhallebili Kadayıf tarifi

Malzemeler:

300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebisi için:

1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Yapılışı:

İlk önce kadayıfın hazırlanması ile başlayalım. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.