Ramazan İftar Menüleri 6. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. ... Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 6. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
21 Mayıs 2018 Pazartesi 13:05

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Fırında Sütlaç Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 6. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, ... Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

6. Gün Örnek İftar Menüsü

Yayla çorbası tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süzme yoğurt

5 su bardağı su

Tuz

Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam nane

Yapılışı:

İlk önce pirinçleri yıkayın ve kaynayan suda pişirin.

Sosu için yoğurt ve unu bir kâsede çırpın, süzme çorbanın suyundan az az ekleyerek çırpmaya devam edin. Ilık hale gelen sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu ilave edip ocaktan alın.

Üzeri için erittiğiniz tereyağına nane ekleyin çorbanın içine ilave edin. Çorbanızın kıvamı koyu olursa üzerine 1 – 2 su bardağı sıcak su ekleyin.

Etli Yaprak Sarması nasıl yapılır?

Malzemeler:

250 gr taze yaprak,

300 gr kıyma,

2 adet orta boy kuru soğan,

1 çay bardağı pirinç,

1 karışık (domates biber karışık) salça

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Sosu için:

1 adet domates rendesi, 

Yarım çay bardağı sıvıyağ, 

Tuz, 

2 su bardağı su

Yapılışı: Taze yaprakları kaynattığınız suya 4-5 dk. yatırın, rengi hafifçe değişen yaprakları süzgece alarak süzün.  Pirinci sıcak suda ıslattın ve 30 dakika kadar bekledikten sonra süzün.

Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını avuç içinize alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.

Domateslerin kabuklarını soyun. Yağda soteleyin, suyunu, tuzunu ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Sarmaları boşluk bırakmadan tencereye dizin. Domatesli sosu üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın. Orta ateşte suyunu çekip pirinçler şişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Domatesli Pilav tarifi

Malzemeler:

3 adet olgun domates – soyulmuş

2 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın.Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, pirinçleri ekleyip, tuzu da ilave edip kavurmaya başlayın.

Soyulmuş domatesleri elinizle iyice ezerek parçalayın. Şekeri tencereye ilave edin. İyice kavurduğunuz pirince domatesi ilave edin, bir tur çevirin, tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.

Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.

Fırında Sütlaç tarifi

Malzemeler:
-    1 lt süt 
-    1 su bardağı  toz şeker
-    1 çay bardağı pirinç
-    1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
-    2 yumurta sarısı
-    1 paket vanilya

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pirince şeker ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın. Yumurta sarısı ve nişastayı az su ile homojen kıvama getirin, kaynayan sütün içine atıp karıştırın.

1,2 taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip ocağı kapatın. Sıcak sütlacı güveç kaplarına boşaltıp, fırın tepsisine dizin. Tepsinin yarısını soğuk su ile doldurun. Önceden ısıtılmış fırının üst rafında üzeri kızarana pişirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.