Türk hacker'lardan 'Osmanlı Tokadı'

Dünya çapında pek çok kurum, marka ve örgütün Twitter hesabı hacklendi. Aralarında BBC Kuzey Amerika, UNICEF ve Uluslararası Af Örgütü’nün de bulunduğu en az 25 Twitter hesabı Türkiyeli hackerler tarafından hacklendi.

Türk hacker'lardan 'Osmanlı Tokadı'
15 Mart 2017 Çarşamba 15:50

Dünyanın farklı ülkelerinden spor kulüpleri, kurumlar, fast food markaları ve uluslararası sivil toplum örgütlerine ait sosyal medya hesapları, Twitter Counter adı verilen üçüncü parti bir uygulama üzerinden hacklendi.

Siyasi ortamda son dönemde iyice gerilen Almanya ve Hollanda sorunları Twitter’da da etkisini göstermeye başladı. Türkiye’deki birçok hack grubunun dahil olduğu düşünülen ‘Twitter Operasyonu’nda Forbes, Duke Üniversitesi, The Next Web, Blockchain, Borussia Dortmund, UNICEF USA, Uluslararası Af Örgütü, Texas Baseball, Graham Culey ve Sarah Shahi gibi birçok ünlü takım, firma ve kişilerin milyonlarca takipçiye sahip Twitter hesapları tek tek hacklenerek ortak bir Tweet atılıyor.

Ele geçirilen hesaplardan yapılan paylaşımlarda, nazi sembolü kullanıldı, "#Nazialmanya, #Nazihollanda Bu size ufak bir #OSMANLITOKADI #16Nisan da görüşmek üzere Nemi yazdım Türkçe ÖĞREN #RT” mesajı paylaşıldı. 

Mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2009 yılındaki Davos Zirvesi’nde dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e meşhur “One minute” çıkışının yanısıra farklı yerlerde yaptığı konuşmalar, ‘Dombıra’ şarkısı eşliğinde veriliyor. Video ‘Reis’i üzeni biz de üzeriz’ başlığını taşıyor.

Saldırılar Twitter Counter üzerinden

Saldırı, Twitter Counter adlı üçüncü parti bir uygulama aracılığıyla yapıldı. Twitter Counter adlı istatistik hizmetini kullanan ve hesaplarına yetki veren kullanıcıların bu saldırıdan etkilenmemek için hesap ayarlarına giderek bu uygulamaya verdikleri yetkiyi kaldırmaları gerekiyor.

Uluslararası Af Örgütü ile Borussia Dortmund ve Texas Baseball ekipleri paylaşımları sildi ancak @unicefusa hesabında hâlen aynı paylaşım duruyor.

Twitter doğruladı

Söz konusu saldırıları ve yüksek profilli bazı hesapların ele geçirildiğini, Twitter şirketi doğruladı. Şirket sözcüsü, "Bazı kullanıcıların etkilendiği saldırıdan haberdarız" diyerek saldırının üçüncü parti bir uygulama üzerinden gerçekleştiğini ifade etti. Uygulamanın yetkilerinin dünya çapında kaldırıldığı belirtildi.

Tweetlerde paylaşılan o video

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.