2018 Emekli ve Memur maaşı zamlı kaç TL olacak

2018 Ocak ayından itibaren memur ve emeklilerin zam oranları ve zamlı maaşları merak ediliyor. Peki yeni yılda emekli ve memurun maaşları kaç TL olacak? Emekliye zam gelecek mi? Öğretmen, hemşire, memur, mühendis ve emekli zamlı maaşlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2018 Emekli ve Memur maaşı zamlı kaç TL olacak
21 Aralık 2017 Perşembe 16:20

01 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeni yılda maaların zam oranları ve TL bazında zamlı ocak maaşları merak ediliyor. 3 milyon memuru ve 13 milyon emekliyi ilgilendiren 2018 zamlı maaşlar belli oldu. Ocak ve Temmuz aylarında zam alan memurlar 2018'e girilmesi ile birlikte zamlı olarak kaç TL maaş alacaklarını hesaplıyor, merak ediyor. Beklenen zam oranlarına ve yeni maaşlara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Memur ve emeklileri Ocak- Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Zam oranları iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa bu da zamma ekleniyor. İşçi (SSK) ve Bağkur emeklileri de memurlar gibi yılda iki kez zam alıyor.

YÜZDE 5 KESİN GİBİ

Memur ve emeklisi toplu sözleşmeye göre zam alırken, SSK ve Bağkur emeklisinin zammı bir önceki 6 ayda oluşan enflasyona göre hesaplanıyor. Memur ve emeklisi Temmuz’da yüzde 4 zam almıştı. Ağustos’taki toplu sözleşmeye göre Ocak’ta da yüzde 4 zam alacak. Son 6 aylık enflasyon yüzde 5’i bulacak. Posta'nın haberine göre; memur ve emeklisine fark var.

2018 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Yüzde 1’lik fark şimdiden kesin gözüküyor. Fark bunun da üzerine çıkabilir. Bu durumda memur ve emeklisi yüzde 4 zamma ek olarak yüzde 1 fark da alacak. Zam toplamı yüzde 5 olacak. Böylece Ocak’ta en düşük memur maaşı 2721 liradan 2857 liraya; en düşük memur emekli aylığı 1871 liradan 1964 liraya yükselecek.

EN DÜŞÜK 1472 LİRA

SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkacağından en az yüzde 5 zam alacak. En düşük SSK emekli aylığı 1402 liradan 1472 liraya en düşük Bağkur emekli aylığı da 1290 liradan 1354 liraya yükselecek. Yani yeni yıl itibarıyla tüm emeklilerin maaşında 40-270 lira arasında bir artış meydana gelecek.

Kaynak : Posta

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.