Ek gösterge yükseldi! Kamuya geçiş zorlaştı!

2016 eylem planında yer alan düzenlemeleri içeren 3. Torba yasa’nın TBMM ‘den geçmesiyle değişiklikler bir bir hayatımıza girmeye devam ediyor.

Ek gösterge yükseldi! Kamuya geçiş zorlaştı!
15 Ocak 2016 Cuma 09:28

Dün gece itibariyle Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülmekte olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Torba Kanun niteliği taşıyan tasarıda emniyet  personeli ile uzman er ve erbaşları ilgilendiren düzenlemeler ise şöyle:

Polislerin ek göstergesi

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanların yararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 oranında artırılıyor.

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil personelden yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltilecek.

Uzman er ve erbaşların ek göstergesi

Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor. Bunun yanı sıra tasarıya eklenen madde ile uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme imkanı da getirildi. Buna karşın uzman erbaşların kamuya geçebilmesi için 2 yıl olan çalışma süresi ise 7 yıla çıkarıldı. Maddenin gerekçesi olarak sözleşmeli erliğin kamuya geçiş için araç olarak kullanılmasının ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel açığının önlenmesi olarak gösterildi. Konu hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu durumda kamuya geçiş için KPSS gerekmediğinden geçiş talebinin çok fazla olduğunu söyledi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.