Hediye 'Çeyrek Altını' Kabul Etti, İşinden Oldu!

Hediye 'Çeyrek Altını' Kabul Etti, İşinden Oldu! Müşteri veya firmalardan gelen hediyeleri kabul eden çalışanlar dikkat. İşini kaybetme nedeni olabiliyor...

Hediye 'Çeyrek Altını' Kabul Etti, İşinden Oldu!
Kamusaati
Kamusaati
12 Ocak 2020 Pazar 11:40

Hediye 'Çeyrek Altını' Kabul Etti, İşinden Oldu!

Müşteri veya firmalardan gelen hediyeleri kabul Eden Çalışanlar Aman Dikkat. İşini Kaybetme Sebebi olabilir

Hediye 'çeyrek altını' kabul etti, işinden oldu!Copy Link

Çalışma hayatında, kişilerin aldığı hediyeler zaman zaman sıkıntılara neden olabiliyor. Bir firmada kalite kontrol elemanı olarak çalışan personel, tedarikçi firmanın çeyrek altın hediyesini kabul etti. İşveren ise, bu durumu kabul edilemez  kurala  aykırılık sayarak , çalışanı hakkında soruşturma başlattı. İşçi ise soruşturma devam ederken işten ayrılmak durumunda kaldı. Konu yargıya taşındı. Yargıtay ise bu tür yaşanan işçi ve işveren arası olaylarda emsal teşkil edecek şok karara imza attı. İşte o kararın detayı:

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi

işveren ve çalışan arasında görülen dava sonucunda varılan kararın, temyizen incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmekle, temyiz talebinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:

Y A R G I T A Y  K A R A R I

Dosya içeriğine göre; davacı işçinin davalıya ait işyerinin giriş muayene kısmında kalite kontrol görevlisi olarak işine devam etmekte iken, tedarikçi firmalardan hediye olarak çeyrek altın kabul ettiğinin bilinmesi üzerine tarafına soruşturma açıldığını öğrenen çalışan . Davacı soruşturma devam ederken, 15 yıllık sigorta süresi ile 3600 prim ödeme gün sayısını doldurduğunu belirterek iş sözleşmesini haklı nedenle feshetmiştir.
Dairemizce; işçinin, hakkında mevcut bir soruşturma devam ederken, soruşturmaya konu eylemin derhal fesih için haklı neden teşkil etmesi kaydıyla, soruşturmadan önce mevcut bir sebepten dolayı iş sözleşmesini feshetmesinin çalışan kendi hakkının kötüye kullanılması niteliğinde olduğu değerlendirilmektedir.

Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici nedenlere göre ve özellikle; somut olayda davacı hakkında soruşturmaya sebep olan olayın haklı sebep teşkil ettiği dosya kapsamı ile sabit olup davacının disiplin soruşturması devam ederken soruşturma öncesinde mevcut olan bir nedenle iş sözleşmesini feshetmesi hakkı kötüye kullanılması sıfatında görüldüğünden, mahkemece verilen kıdem tazminatı isteğinin reddine ilişkin sonucu bakımından doğru olan kararın bu gerekçe ile ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 23.12.2019 gününde oybirliği ile karar verildi.

  • Kamu saati sayfamızı sosyal medya üzerinden takip ederek güncel iş ilanları memur ve işçi alım haberlerine herkesten önce ulaşarak bir adım öne geçebilirsiniz.

    Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

    Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

    Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel

Etiketler; #memur #hediye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak yıldan - 3 yıl önce
Evliyim iş arıyorum 2 çocuğum var kiracıyım suyum elektrik evime bakamıyorum Allah rızası için bana iş verin ne iş olsa yaparım tlf.05465112649 nmr ulaşan bilirsiniz