Kamu çalışanlarına hac izni

Darbe girişimi sonrasında izinleri iptal edilerek görevi başına dönmeleri istenen kamu çalışanlarından hac ibadeti yapacak olanlar için izin yolu açıldı. Kamu çalışanların bu izni alabilmeleri için bazı şartlara uygun olması gerekiyor.

Kamu çalışanlarına hac izni
29 Temmuz 2016 Cuma 13:57

15 Temmuz darbe girişimin ardından kamu çalışanlarının izinleri iptal edilerek görevlerine başına geçmeleri için çağrı yapılmıştı. Kamu çalışanlarının iptal edilen izinde yeni bir gelişme yaşandı.

Hac ibadeti yapacak olan kamu çalışanlarına belgeleme şartı ile izin verilecek. Bu izni alabilmek için kamu çalışanın hakkında idari veya adli soruşturma ya da görevden uzaklaştırılmamak gerekiyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hakkında idari soruşturma veya adli soruşturma/kovuşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel hariç olmak üzere, hac görevini yerine getirecek kamu çalışanlarına talepleri halinde ve durumun belgelenmesi kaydıyla ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilecek.


Etiketler; #hac #izin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.