'Mazeret izinleri yıllık izin sayılamaz'

İdare Mahkemesi mazeret iznini yıllık izinden düşen idare kararını iptal etti.

'Mazeret izinleri yıllık izin sayılamaz'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından emsal niteliğinde bir karar alındı. Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme bir memurun aldığı mazeret izinlerini yıllık izin günlerinden düşen idarenin haksız olduğunu belirtti.

Ankara Dikimevi Vergi Dairesi'nde çalışan bir memurun aldığı 36.5 saat mazeret iznini değerlendirerek mazeret izni niteliği taşımadığı kararını veren yönetim aleyhine açılan davada mahkeme örnek bir karara imza attı. 36.5 saati 8 saat mesai günlerine bölerek yıllık izin süresinden 4 gün düşmeye karar veren idarenin kararını iptal eden mahkeme gerekçeli kararda mazeret izninin tanımını yeniden yaptı. 

Mazeret ve yıllık izinlerin farklarına dikkat çeken mahkeme, birinin zorunluluk hallerinde yaşandığına, diğerinin ise yasal olaral dinlenme hakkına olanak tanıdığına işaret etti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.