Memurlar 3 Temmuz 2017 gününü bekliyor. Memur maaşlarına zam gelecek mi?

Memurların gözü kulağı 3 Temmuz 2017 tarihine çevirildi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekleyen milyonlarca memur, maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak merak ediyor. Memur maaşları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Memurlar 3 Temmuz 2017 gününü bekliyor. Memur maaşlarına zam gelecek mi?
30 Haziran 2017 Cuma 13:00

Milyonlarca memur, 3 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak enflasyon rakalmalarını merak ediyor. Rakamların açıklanması ile birlikte memurların maaşlarına yüzde 3 ün üzerinde zam gelebilir. Peki hangi durumda memurların maaşlarında artış gözlemlenecek? İşte detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 0,45 yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 6,18 oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3'lük artış aşılmış oldu.

Maaşlara yansıyabilecek fark için gözler, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrilirken, haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile, devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, yüzde 3'ün üzerine yüzde 3,18 enflasyon farkından yararlanacak. Bu ay fiyatlarda yüzde 3'ten daha az düşüş olması halinde bile maaşlara enflasyon farkı yansıyacak.

Enflasyon Farkı 6 aylık dilimle hesaplanıyor

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı, 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Haziran ayı tüketici fiyat endeksinin, 2016 Aralık ayına göre 6 aylık değişim oranı yüzde 3'ü aşarsa memurlara enflasyon farkı ödenecek. Memurlar 2017'nin ilk 6 ayı için yüzde 3 zam almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.