Memurlar hangi kriterlere göre ihraç ediliyor? Kurunun yanında yaşında yanmaması için titiz çalışan devlet, kurum içine sızmış FETÖ üyelerini hangi kriterlere göre belirliyor. İşte devletin belirlediği ihraç edilmeden önce baz alınan kriterler haberimizde.
668, 672 ve 675 Kanun Hükmündeki Kararnamenin açıklanmasıyla birlikte Kamudan binlerce personel FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Kamu kurum ve kuruluşların içerisine sızmış binlerce FETÖ mensubu temizlenirken, bir çeşit kriterlere göre belirleniyor. Devlet bu konuda çok titiz çalışırken, kurunun yanında yaşın yanmaması için araştırmalarını detaylı bir şekilde sürdürüyor. Peki FETÖ üyeleri ihraç ve atılmadan önce hangi kriterlere bakılıyor. İşte detaylar.
Bakanlıklar tarafından oluşturulan komisyonlar kurunun yanında yaşın da yanmaması için titiz çalışmalarını sürdürüyor. OHAL'in yürürlüğe girmesiyle birlikte çıkarılan KHK'lar ile birlikte binlerce memur kamudan ihraç edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarından atılan memurlar Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 16 kriter çerçevesinde yapılıyor. İşte Başabakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ve memurların ihraç işlemlerinde dikkate alınan 16 kritere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Özellikle 675 sayılı KHK ile kamudan binlerce kişi ihraç edildi. İhraçlardan sonra devletin ihraç kriterleri merak ediliyor. İşte haberimizde kamudan ihraç kriterlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
İşte O 16 Kriter
ByLock, Eagle ve benzeri özel şifreli yazışma programını kullanmak.
Emniyet ve MİT ve MASAK raporlarının olması.
FETÖ üyesi şirketlerin normal olmayan işlemlerini yapmak, koruyup kollamak.
Güvenilir ihbarlar, ifade ve itiraflar bulunması.
İşyerinde diğer çalışanlardan, tanıyan kişilerden elde edilen bilgiler.
Kapsamlı sosyal medya taraması.
Örgütün gazete, dergi aboneliği ve çocuğunu okullarına göndermeyi 17/25 Aralık'tan sonra sürdürmek.
Örgütün sivil toplum kuruluşları adı altında sohbet ve toplantılarına katılmak.
Paralel Yapı'nın ev ve yurtlarında kalanların sonraki yıllarda gösterdiği davranışlar.
Takip ettikleri sitelerin incelemesinden elde edilen edilen sonuçlar.
Yargıda ve emniyette örgüt lehine hareket ettiği tespit edilen kişiler arasında yer almak.
17/25 Aralık'tan sonra Bank Asya ve Paralel Yapı'nın diğer şirketlerine parasal katkı sağlamak.
Doğal akış dışında kısa sürede terfi etmiş veya özel görevlere getirilmiş olmak.
FETÖ'nün sendikaları ve derneklerinde yönetici veya üye olmak.
Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışta bulunmak.
Örgüte ''himmet'' adı altında para aktarmak.
BANK ASYA:
Gülen'in talimatı doğrultusunda 6-10 Ocak 2014 arasında 'Bank Asya'yı kurtarma harekatı'na katılıp para yatıran kişileri doğrudan örgüt üyesi saydı. Bu kampanyaya katılan 3 bin 500 emniyet personeli açığa alındı.
BYLOCK:
Söz konusu programı kullanan kişiler örgüt üyeliği ile suçlandı, kamuda görev yapıyorsa ise açığa alındı.
İHALE:
FETÖ'nün kamuda etkin olduğu dönemde bazı ihalelerin onların istediği şirketlere verildiğini tespit eden savcılık, 17 Aralık darbe girişiminden sonra ihalelerin içinde bulunan kişilerin de örgüt üyesi olduğu değerlendirilmesini yaptı.
HSYK SEÇİMİ:
2014'te HSYK üyesi seçilebilmek için bağımsız aday olan FETÖ'cü hakim ve savcılar lehine çalışanlar, FETÖ üyeliği ile suçlanıyor.
MERNİS KAYITLARI:
'Işık evleri'nin kayıtları incelenerek, bu evlerde kalan kişilerin daha sonra geldiği görevler, kimlerle evlendiği analiz edildi. Elde edilen veriler de delil olarak gösteriliyor.
HTS KAYITLARI:
Soruşturmalar kapsamında telefonları dinlemeye alınan kişilerin kimle irtibatlı olduklarını gösteren HTS kayıtları da delil sayıldı.
Terör Örgütü PKK ile ilişkisi tespit edilmiş personel kamudan ihraç ediliyor.
Temiz olan yasantimi lekeleyenlerden bu dûnya ve ahirette davacíyimm..