Memurlar ne kadar enflasyon farkı alacak?

Son 1 yılın enflasyon oranı açıklandı. Açıklanan bu oran memur maaşlarına nasıl etki edecek? Memurların maaşına ne kadar enflasyon zammı yansıyacak?

Memurlar ne kadar enflasyon farkı alacak?
04 Ocak 2016 Pazartesi 14:07

Sayısı 3 milyonu bulan memurlar için beklenen enflasyon farkı açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memurların maaşına yüzde 1 civarında enflasyon farkı zammı yansıyacak.

2015 yılında enflasyonun 8,81 olarak hesaplanması memurların maaşlarına % 1'lik enflasyon farkının yansımasını sağlayacak.

MEMUR ENFLASYON FARKI 2016 HESAPLAMA

2015 yılı ilk 6 ayında ortaya çıkan enflasyon oranı % 4,76 olmuş ve bu oran memur maaşlarına % 1,76 olacak şekilde temmuz ayından itibaren yansıtılmıştı.

Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşme Metninde yer alan 8. maddeye göre enflasyon oranının maaşlara etkisi şu şekide hesaplanacak:

"Madde 8- (1) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksinin;

a) 2015 yılı Aralık ayı endeksinin 2014 yılı Aralık ayı endeksine göre oniki aylık değişim oranınınaynı dönem için verilen kümülatif artış oranını aşması halinde, ....katsayılar, ...söz konusu oniki aylık veya altı aylık dönemlere ilişkin enflasyon rakamının ilan edildiği ayın 1'inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılır."

Bu veriler ışığında enflasyonun yüzde 7,9'u aşması halinde memurlar enflasyon farkı alabilecekti. 2014 Aralık ile 2015 Aralık arasındaki enflasyon oranı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre 8,81 geldiği için tüm memurlar % 1 civarında enflasyon zammından faydalanacak.



Etiketler; #enflasyon farkı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Bu ay maaşlar epeyce farklı alınacak gibi. Allah bereket versin.