O derecede bulunan memur maaşları düşecek

Gelir vergisinin artışı memurun maaşını etkiliyor. Yüzde 15'den gelir vergisi yüzde 20 dilimine geçen bazı memurların maaşı düşüyor.

O derecede bulunan memur maaşları düşecek
20 Nisan 2016 Çarşamba 16:03

Gelir vergisi artışı memurun maaşına yansıdı. Genel olarak ortalama 3 bin TL maaş alan bir memurun gelir vergisi  yüzde 15 şeklindeydi. Önümüzdeki aydan itibaren ortalama 3 bin TL maaş alan bir memurun gelir vergisi yüzde 20'lik dilime geçecek. Bu geçiş elbette memurun maaşında azalma olarak gözüküyor.

Derece olarak  9/1'indeki bir memur mayıs ayı içerisinde 60 TL az maaş alacak.

Aynı derece ve kademede bulunan bir öğretmenin maaşı 57 TL az olurken, 8/1'inde bulunan bir polis mayıs ayında bir önceki maaşından 58 TL daha az ücret alacak.

Her yıl ocak ayında maaşlarından yüzde 15 oranında gelir vergisi kesilen devlet memurlarının tamamı maaş durumlarına göre yılın ilerleyen zamanlarında yüzde 20'lik gelir vergisi dilimine giriyorlar. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.