20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu..Peki 20 bin öğretmen ataması Mart ayında mı olacak öğretmen atamaları ne zaman?

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2019
Admin
Admin
20 Şubat 2019 Çarşamba 22:19

Bu gün yayınladığımız haberde Milli eğitim bakanlığı personel genel müdürü Hamza Aydoğdu'nun twitter de yaptığı ufak çaplı açıklamayı haberimizde yayınlamıştık.Haberimizin ardından bir çok öğretmen adayını atama heyecanı sardı..Personel genel müdürümüzün açıklamasının ardından bu müjdeyi Cumhurbaşkanımız da teyit etti..

Hamza Aydoğdu'nun twitterde ki açıklaması ile ilgili haberimiz için lütfen tıklayın.

EN AZ 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Ankara'daki seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanımız Erdoğan,Etimesgut ilçesinde öğretmen adaylarını daha da heyecanlandıracak müjdeyi verdi..En az 20 bin öğretmen adayı daha sonunda mesleklerine kavuşacaklar..Öğretmen atamalarından bahsederken Bay Kemal'e yine bir ders verdi Erdoğan.Cumhurbaşkanı Erdoğan " Bay Kemal senin zamanında yokluk kuyruğuydu. Bizim zamanımızda varlık kuyruğu. 31 Mart'a kadar bu iş düzeldi düzeldi. Nerede bir mahalle arasında market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz. Milletimizin karşısına daima yeni projelerle çıkıyoruz." Dedi.

20 bin sözleşmeli öğretmenin şubat ayı içerisinde atamasını yaptık diyen Erdoğan,atama bekleyen öğretmen adaylarına önümüzdeki günlerde 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapacaklarının müjdesini de verdi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI 26 MARTTA ÖN BAŞVURU YAPACAK!

Çeşitli branşlarda tam 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı Milli eğitim bakanlığı ilgili ilanı önümüzdeki günlerde açıklayacak. Sözlü sınav ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması ise 1 Nisan 2019 yapılacak.31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercihleri alınacak.

SÖZLÜ SINAVLAR 4 TEMMUZ DA YAPILABİLİR.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı ise 5 Nisan 2019'da duyurulacak. Sözlü sınavlar 4 Temmuz 2019'da gerçekleştirilirken sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar ise 8 Temmuz 2019-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılabilecek.

Konu ile ilgili görüş veya önerilerinizi yorumlarda bildirebilirsiniz.

KAMUSAATİ.COM

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.