20 bin öğretmen ataması ve sözlü sınavı ne zaman yapılacak?

20 bin öğretmen ataması ÖABT (KPSSP121) ve KPSSP10 sözlü sınavları ve atamalar ne zaman yapılacak? MEB tarafından açıklanan öğretmen atamasının referandum öncesi mi, sonrası mı olacağı merak ediliyordu. 90 branştan 20 bin 127 atama tarihi ile ilgili detaylar kamusaati.com haberimizde.

20 bin öğretmen ataması ve sözlü sınavı ne zaman yapılacak?
21 Şubat 2017 Salı 08:50

Milli Eğitim Bakanlığı, 90 farklı branşta 20 bin öğretmen ataması ile ilgili atama takvimini geçitiğimiz günlerde açıklamıştı. Atama takvimine göre sözlü mülakat tarihleri belli iken, atamaların ne zaman olacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Peki MEB, 20 bin öğretmen atamalarını ne zaman yapacak? İşte merak edilenler.

20 Bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. MEB, öğretmen atamasını referandum sonrasında gerçekleştirecek. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte atama gerçekleşecek.  Ataması gerçekleşecek öğretmenlerin yaz tatili boyunca hizmet içi eğitim ve yeni müfredat eğitimi verileceği öngörülüyor. Böylelikle yeni eğitim ve öğretim dönemine 20 bin öğretmen hazırlanmış olacak. 

MEB ATAMA TAKVİMİ SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ


20-bin-ogretmen-atama-takvimi

 
Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB), 20 bin öğretmen ataması sözlü sınav tarihlerinii yayımladığı atama kılavuzunda açıkladı. KPSS ÖABT sınav puanı gerektiren ve gerektirmeyen branşlarda öğretmenlerin sözlü sınavları farklı günlerde olacak. 

KPSS ÖABT Puanı Gerektiren Branşların Sözlü Sınavları 24 Nisan-13 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak.

ÖABT gerektirmeyen Branşların sözlü sınavları ise 03-07 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EDEBİYAT-I HAYAT - 7 yıl önce
tekrardan 5000 de dershane öğretmeni alınsın referandum öncesi,mağduruz,işsiziz...