En çok öğretmen ihtiyacı nerede? MEB Bakanı Yılmaz'dan atama açıklaması

MEB Bakanı 2018 Bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. En çok öğretmen ihtiyacının batıda olduğunu ifade eden Yılmaz, öğretmenlerin özlük haklarında iyileştirme yaptıklarını söyledi.

En çok öğretmen ihtiyacı nerede? MEB Bakanı Yılmaz'dan atama açıklaması
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:30

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, öğretmen atamaları ve öğretmenler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, bakanlığın bu zamana kadar,  584 binin üzerinde öğretmen ataması yaptığını ifade etti. TBMM Genel Kurul 2018 Bütçe görüşmelerinde konuşma gerçekleştiren Bakan İsmet Yılmaz, Öğretmen sayısını 524 binden 904 bine çıkardıklarını söyledi. Bakan Yılmaz "Eskiden kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi öğretmen başına düşen öğrenci sayısıydı. Biz geldiğimizde her bir öğretmene 28 öğrenci düşerken şimdi ilköğretime 17, ortaöğretime 13 öğrenci düşmeye başladı. Bununla da hem Japonya'daki hem Kore'deki hem de İngiltere'deki değerlerle yakın birbirine" dedi. 

İsmet Yılmaz, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğretmen doluluk oranı yüzde 92'nin, Güneydoğu'da yüzde 90'ın üzerinde. 'En çok öğretmen ihtiyacı nerededir?' derseniz, İstanbul'da. Marmara'da öğretmen doluluk oranı yüzde 85 civarında." olduğunu beyan etti.

Öğretmenlerin Özlük Haklarında İyileştirme Yaptık

Öğretmenlerin özlük haklarında da iyileştirme yaptık. 2002 yılında yeni başlayan bir öğretmen haftada on beş saat ek dersle birlikte 635 lira para alıyordu. Şimdi, yeni başlamış bir öğretmen haftada on beş saat ek dersle birlikte 3 bin 618 lira aylık alıyor.

İkili Eğtim Kalkacak, 45 Bin Derslik Yapılıyor

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, ikili eğitimin kalkacağını ifade ederek, "İkili eğitimi de kaldıracağız. Şu anda 58 bin dersliğe ihtiyacımız var, ancak 45 bin dersliğimiz yapılıyor. Bunlar tamamlandığında, önümüzdeki dönemde devlet-millet iş birliğiyle ikili eğitimi ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.