MEB Bakanı İsmet Yılmaz atama bekleyen öğretmen sayısını açıkladı

MEB bakanı İsmet yılmaz, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in öğretmen atamaları ile ilgili soru önergesine yanıt verdi. Yılmaz, atama bekleyen öğretmen adayı sayısının 438 bin 134 olduğunu ifade etti.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz atama bekleyen öğretmen sayısını açıkladı
30 Nisan 2017 Pazar 13:30

Eğitim Fakültelerinden mezun olan yüzbinlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan atama müjdesi bekliyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, atama bekleyen öğretmen adayı sayısının 438 bin 134 olduğunu açıkladı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi göndermişti. CHP'li vekil Türkmen'in soru önergesini cevaplayan Bakan Yılmaz, 2016 yılında kadrolu atanan öğretmen sayısının 30 bin 805, sözleşmeli atanan öğretmen sayısının ise 18 bin 506 olduğunu ifade etti. Yılmaz, Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında çeşitli branşlarda görev yapan ücretli öğretmen sayısının da 45 bin 552 olduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Kararı gereğince birden fazla alana kaynak teşkil eden lisans mezuniyetleri olan adaylar tek tek değerlendirildiğinde, atama bekleyen toplam aday sayısının ise 438 bin 134 olduğunu kaydetti.

Atama bekleyen öğretmen adayları MEB'den gelecek öğretmen atama haberleri ile ilgili gelişme bekliyor. MEB'in ağustos ayında yeni bir öğretmen ataması yapması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.