MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan Sözleşmeli Öğretmenlik açıklaması

TBMM gündeminde yer alan ve yüzbinlerce öğretmen adayını ilgilendiren Sözleşmeli öğretmenlik ataması ile ilgili birçok konu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyarbakır'da sözleşmeli öğretmenlik alımı ile ilgili konuştu. Sözleşmeli öğretmenlikte son durum ne? Detaylar haberimizde.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan Sözleşmeli Öğretmenlik açıklaması
15 Temmuz 2016 Cuma 14:36

Milli Eğitim Bakanlığı'na getirildikten sonra Sözleşmeli Öğretmenlik uygulamasına destek verenMEB bakanı İSmet Yılmaz, gittiği Diyarbakır'da sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili detaylar yavaş yavaş netlik kazanıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev alacak öğretmenleri bölgede uzun tutmak isteyen MEB, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını getiriyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur içi müzeyi gezen Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi. 

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden İsmet Yılmaz, sözleşmeli olarak atanan öğretmenin atandığı okulda 3 yıl boyunca kalacağını ifade etti. Ağrı'ya atanan öğretmen sayısının 3 bin 200 olduğunu ama bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmenin Ağrı'dan ayrıldığını hatırlatarak; "Geçen yıl Ağrı'ya atanan öğretmen sayısı 3 bin 200. Bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmen tekrar ayrıldı. Bir öğretmen bu bölgede öğrencisiyle sadece bir eğitim ve öğretim yılında duruyor veya ikinci eğitim öğretim yılını tamamlamıyor ise bu durumda kaliteli bir eğitim olmaz. Dolayısıyla burada bulunan öğretmenlerin öğrencilerine kaliteli bir eğitim verebilmesi için en az 3 yıl kalması gerekiyor. Bunun için bir yasa getirdik. Milli Eğitim Komisyonu'nda bu yasa kabul edildi. Meclisimizin gündemine gelmek üzeredir. Dolayısıyla bu yasa çıktığında ilk atamalarda atanan öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız. Şimdiki kanunda da bu durum var ama mazeret atamaları ve raporlar nedeniyle burada öğretmen tutmak mümkün değil." dedi. 

Sözleşmeli Öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının bölgedeki eğitim kalitesini arttıracağını ifade eden İsmet Yılmaz, konunun TBMM gündeminde olduğunu ve yakın zamanda çıkacağını ifade etti. Sözleşmeli öğretmen atamalarının da Şubat 2017 yılında yapılacağını sözlerine ekledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muammer Kement - 8 yıl önce
Fizik ogretmenler de sozlesmeden faydalanabilirlihi nedir????
Avatar
ali Özdemir - 8 yıl önce
Aranan şartlar belirlendi mi? Erkrkler için askerlik şartı, yaş şartı vs..