Yusuf Tekin'den 'Şubat'ta öğretmen alımı' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, binlerce öğretmen adayının merakla beklediği Şubat'ta öğretmen alımıyla ilgili açıklamada bulundu. Peki Şubat ayında atama olacak mı? Olacaksa ne kadar öğretmenin ataması olacak? Detaylar haberimizde.

Yusuf Tekin'den 'Şubat'ta öğretmen alımı' açıklaması
17 Ocak 2017 Salı 16:21

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin, Sakarya Kültür Merkezi'nde katıldığı bir panelde öğretmen adaylarından gelen bir soru üzerine açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2017 Şubat ayı öğretmen alımları ile ilgili soruyu cevapladı. Ancak Tekin'in verdiği cevaba göre atama bekleyen öğretmenler bir süre daha beklemeye devam etmek durumundalar.

Şubat ayındaki öğretmen atamaları sorusunu cevaplayan Müsteşar Yusuf Tekin,

"2017 yılı bütçesinde kamuya toplam ayrılan 60 bin personel var. Bunların dağıtılması lazım. Yapılmadı henüz. Bu dağılım her sene Mart'ta yapılır. 

Bu sene erkene aldık diyelim, ocak ayında bu dağılım yapıldı. Bu dağılım yapılsa bile başvuru alacağız, mülakat yapacağız. Dolayısıyla şubat ayına yetişmesi zor gözüküyor.

Ama bu şu anlama gelmez. Atama yapılmayacak anlamına gelmez. Bize kadro tahsis edilmesinden sonra mevcut skorlarımızla bir atama yapabiliriz.'' ifadelerini kullandı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NECİP FAZIL - 7 yıl önce
450 bin Atama Bekleyen Öğretmen olması Rahmetli Erbakan’ın açıkladığı 7 Maddelik Haim Nahum Doktrini’nin ilk 3 maddesini akla getiriyor:
1 – Türkiye’de işsizliği arttıracaksınız
2 – İnsanları aç bırakacaksınız
3 – Borca esir edeceksiniz
İnşAllah bu konuda Erbakan Hoca da biz atama bekleyen öğretmenler de yanılıyoruzdur.
Avatar
bülent - 7 yıl önce
Allahtan korkun alan sınavından 50 sorunun 45 dogru tarihe 98 kontanjen ver dershanecilere 300 kontenjan ver sonra alım yok de hakımızı helal etmiyoruz kimse kusura bakmasın....
Avatar
osman - 7 yıl önce
yeter artık yeterrrr