109 öğretmenin diploması sahte çıktı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde 109 öğretmenin sahte diplomalı olduğu tespit edildi ve bu kişiler hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.

109 öğretmenin diploması sahte çıktı!
05 Temmuz 2016 Salı 10:04

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı incelemerde sahte diplomalı 109 öğretmen tespit etti. Tespit edilen sahte diplomalı öğretmenlere yönelik başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yönelttiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Katıldığınız bir televizyon kanalında sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit edildiğini açıkladınız. Tespit edilen sahte öğretmenlerin sayısı tam olarak kaçtır? Tespit edilen sahte öğretmenler hala görevine devam etmekte midirler? Bu kişilerin kimliklerini açıklamayı düşünüyor musunuz? Öğretmen olmadığı halde sahte diploma ile yıllarca öğretmenlik yapmış kişiler olabilir. Geriye dönük tüm atamaları tek tek inceleyerek hangi okuldan hangi yıl mezun olduğunu ve bunun diplomasının, geçici mezuniyet belgesinin doğru olup olmadığını kontrol etme yönünde bir çalışmanız var mıdır?"

Önergeyi yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "11 Nisan 2016 itibarıyla bakanlığımız tarafından 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edilmiştir. Tespit edilen kişilerin atama kararnamelerinin iptali ve görevleri süresince aldıkları maaşların geri ödenmesi hususunda ilgili birimlerle yazışmalar yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.