1709 Şube Müdürlüğü Atamasında Danıştay kararını verdi!

1709 Şube Müdürlüğü Atamasında Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı temyiz başvurusunu karara bağladı.

1709 Şube Müdürlüğü Atamasında Danıştay kararını verdi!
15 Aralık 2015 Salı 00:55

1709 Şube Müdürlüğü Atamasında Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı temyiz başvurusunu karara bağladı.

Danıştay'da açılan davalarda; Danıştay 5. Dairesinin 2013/8367 Esas ve Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı yürütmeyi durdurma kararları verilmişti. Her iki kararda da kısaca; Şube Müdürlüğü atamaları için; sadece sözlü sınavla atama yapılamayacağı, objektif olan yazılı sınavının değerlendirme dışı bırakılamayıp belirleyici olması gerektiği ifade edilmişti. Bunun üzerine Danıştay'a MEB aleyhine birçok iptal davası açılmıştı. Davalar neticesinde Danıştay, yürütmeyi durdurma ve iptal kararları vermişti.

Bunun üzerine MEB temyize gitmişti. Temyiz başvurusunu görüşen Danıştay 2.dairesi 15.10.2015 karar tarihli Esas:2015/3097 Karar 2015/8038 kararında Ankara 7.İdare Mahkemesinin temyize götürülen kararındaki Danıştay Sadece Sözlü Puanı ile yapılan 1709 Şube Müdürü Atamasının İptali kararını ONAMIŞTIR.

Daha önce yapılan 1709 şube müdürü ataması, Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın temyiz başvurusunu; "Sadece Sözlü Sınav puanlarına göre oluşturulan başarı listesi esas alınarak 1709 adet şube müdürü kadrosuna yapılan atama işlemlerinin TÜMÜNÜN İPTALİNE ilişkin kısmın AYNEN ONANMASINA. 15.10.2015 tarihinde OYBİRLİĞİ ile KESİN OLARAK karar vermiştir." diyen Danıştay 2.dairesi, son sözünü söyledi ve atamaları iptal etti.

İdari Yargılama Usul Kanunun 28. Maddesinde Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez." denilmektedir.

Bundan sonra Milli Eğitim bakanlığının yapması gereken, 1709 şube müdürlüğü atamasını iptal ederek, görevde yükselme yönetmeliğine göre münhal (boş) bulunan kadrolara yeniden, atanan ve atanamayan 5913 şube müdürü adaylarını yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının aritmetik ortalamasına göre değerlendirmektir.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 9 yıl önce
Ayıkla pirincin taşını.
Avatar
Kaleli - 9 yıl önce
uygula uygulayabilirsen.. Baştan sınav + mülakat ortalaması olsaydı da bu arkadaşlara bu kadar eziyet edilmeseydi olmazmıydı
Avatar
ali - 9 yıl önce
çıkın bakalım işin içinden
Avatar
soylu - 9 yıl önce
bakanın mahkeme kararlarını uygulayacağız söyleminin altını doldurmasını bekliyor aritmetik ortalama ile münhal sayısını arttırarak kimseyi mağdur etmeyecek ikinci bir atama bekliyoruz.
Avatar
Bolu beyi - 9 yıl önce
Türkiye de yaşamak!!!!!Böyle birşey olsa gerek!!!!
Avatar
fatih - 9 yıl önce
yav he he
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Şimdi ne olacak?