2018 BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı

MEB’e bağlı bilim ve sanat merkezlerine yapılacak öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımları için, 2018 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu Yayımlandı. Detaylar haberimizde...

2018 BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı
26 Ocak 2018 Cuma 13:05

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet adresi üzerinden, 2018 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Duyuruya göre, Bakanlığa bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik alım yapılacak.

Öğretmen seçme ve atama süreciyle ilgili iş ve işlemlerin, yayımlanan BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu'nda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekiyor.

BİLSEM'lere öğretmen olarak atanabilmek için başvuracakların, başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylıklarının kalkmış olması, öğretmen olarak görev yapmakta oldukları illerin bilim ve sanat merkezlerinde alanlarında kontenjan bulunması gerekiyor.

Başvuru ve onay süreci 5 - 16 Şubat'ta http://mebbis.meb.gov.tr internet adresinden gerçekleştirilecek. BİLSEM'lerle ilgili kontenjanlar ise http://orgm.meb.gov.tr adresinden ayrıca duyurulacak.

Başvuru Şartları

a) Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak.

b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması.

c) 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi'nde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

Başvuru İşlemleri

1. Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.
2. Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.
3. Başvuru yapan öğretmenler puan aldıkları Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu'nu indirmek için  TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.