81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de buluştu

81 ilden 81 öğretmen Şehitler Diyarı Çanakkale'de buluştu.

81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de buluştu
31 Mart 2017 Cuma 13:35

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen '81 İlden 81 Öğretmen Çanakkale'de Buluşuyor' programı kapsamında 81 öğretmen Çanakkale'ye geldi.

Öğretmenler Günü Genelgesi doğrultusunda seçilen mesleki farkındalık oluşturan 81 ilden 81 öğretmene, savaşın geçtiği mekanları yerinde inceleyerek elde edilen milli ve manevi kazanımları meslektaşları ve öğrencilerine aktarması amacıyla Çanakkale'de düzenlenen etkinlik programı 2 gün sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Necat Altıok ile 81 ilden gelen öğretmenler iki gün Çanakkale'de kaldı.

Çanakkale'deki ilk gün öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı, Şube Müdürü Önder Yılmaz ile birlikte Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Seyit Onbaşı'nın tek başına destan yazdığı Rumeli Mecidiye Tabyası, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği'ni ziyaret etti. Öğretmenler ardından Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Simülasyon Merkezi, 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı Bölgesi'ni ziyaret gerçekleştirdi. Şehitlik gezisinin ardından öğretmenler, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Çanakkale gezisinin ikinci gününde öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı'nın ev sahipliğinde Troia Antik Kenti'ni ziyaret etti. Şehir merkezinde Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Kordon Boyu'nu gezdikten sonra katılımcı öğretmenlere değerlendirme toplantısı verildi. Vedalaşmanın ardından etkinlik programı son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.