''Açığa alınan öğretmenler bugünden itibaren görevlerine dönecek''

Açığa alınan öğretmenler arasından 3 bin 400 kişi göreve iade ediliyor.

''Açığa alınan öğretmenler bugünden itibaren görevlerine dönecek''
20 Ekim 2016 Perşembe 16:07

Açığa alınan MEB personelleri arasından soruşturma süreci tamamlanan ve suçsuz oldukları anlaşılan yaklaşık 3 bin 400 öğretmenin görevlerine dönecekleri açıklandı. Gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il milli eğitim müdürlüklerine açığa alınan öğretmenlerin durumları ile ilgili farklı iki liste gönderdi.

3 BİN 400 iade olacak

Haberde yer alan bilgiye göre Bakanlık’tan iki farklı liste gönderildi. Listenin bir tanesinde görevlerine iade edilecek öğretmenlerin isimleri, görev yerleri, bilgileri yer alırken diğer listede ise açığa alınmış ve açığa almaları uzatılacak kişilerin de isimleri, bilgileri yer almaktadır. Görevlerine iade edilecek öğretmen isimleri bilgileri MEB tarafından illere liste olarak gönderilirken bu kişilerin FETÖ soruşturmasından mı yoksa PKK soruşturmasından mı açığa alındıkları bilgisi yer almamaktadır. Açığa alınan öğretmenlerden görevlerine iade edilmeme kararı alınanlar arasından ise görevden uzaklaştırma tedbirinin yaklaşık iki ay daha süreceği belirtildi.

​CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanıyla görüştüğünü ve yakın zamanda açığa alınan öğretmenler ile ilgili göreve iade işlemlerinin yapılacağını belirtmişti.

Göreve İade edilen Öğretmenlerin İl İl dağılım sayısını görmek için TIKLAYINIZ


​Milletvekili Gürsel Erol, bugün konu hakkında yine Twitter'dan bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada açığa alınan öğretmenlerin Türkiye genelinde bugünden itibaren görevlerine iade edileceklerini söyledi. Buna benzer bir açıklama da Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan geldi.


Öğretmen atamaları için KPSS yeterli mi? Liyakat için mülakat şart mı? Detaylar için TIKLAYINIZ


MEB'den şu an için konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yok. İhraç, göreve iade veya görev yeri değişikliği ile ilgili bizlere ulaşan haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İade olmasın - 8 yıl önce
Göreve iadelerde hassas davranılıyor farkındayız ama göreve iade edilme olmasa öğretmenlerde daha iyi olur. Geleceğimiz çocuklarımızı güven ellere emanet etmek istiyoruz. Şahsen ben açığa alınmış bir öğretmene çocuğumu emanet etmem
Avatar
Vatansever ogretmen - 8 yıl önce
Bunların iadesi bölgedeki diğer öğretmenlere zulümdür. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmeli. Görev iadesi yanlıştır. Okulda ders anlatamiyorduk bu PKK'lı hainler yüzünden.
Avatar
Sarraf - 8 yıl önce
Kendini vatansever öğretmen tanıtan şahıs asıl vatansevmez öğretmen olduğun herhalinden belli suçlu olmayanın iadesi seni rahatsız etsin yada etmesin hak yerini bulacaktır... Eğitimci olduğundan şüpheliyim yorumuna bakınca manavsın tahminimce... Eğitimci ve okumuşların yorumu bu olamaz bence ...
Avatar
aa - 8 yıl önce
aa