Adana'da 22 öğretmen meslekten atıldı

Adana'da 22 öğretmenin KPSS'den yetersiz puan almasına rağmen atamasını gerçekleştiren Zeki K. ve 16 kişi gözaltına alındı ve sorgulamaya başlandı. KPSS'den yetersiz puan almasına rağmen usülsüz şekilde ataması yapılan 22 öğretmen meslekten ihraç edildi.

Adana'da 22 öğretmen meslekten atıldı
30 Mart 2016 Çarşamba 15:24

Adana'da Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yeterli puanı alamayan öğretmenlerin atamasını gerçekleştiren çete polis tarafından ocak ayından itibaren takip altındaydı.  Adana Polisi tarafından teknik ve fiziki takip sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda çetenin öğretmenleri 30-50 bin tl para karşılığında resmi olarak atama yaptırdığı 22 öğretmen tespit edildi.


50 bin TL para verdiler atandılar

Adana'ya getirilen ve sorguya alınan 22 öğretmen, atamalarının para karşılığında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde beden eğitim öğretmeni olan Zeki K.'nın yaptırdığını itiraf etti. Aralarında Zeki K.'nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.  Bu kişilerin para karşılığında KPSS'den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sistemine girerek atamalarını yaptığı ortaya çıktı.

Durumun açığa çıkmasının ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, 22 öğretmeni acil olarak meslekten ihraç etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.