Aday öğretmen görevli olduğu okulda haftalık kaç saat çalışacak? MEB'den resmi yazı

MEB Aday öğretmen yetiştirme sürecinde valiliklere gönderdiği yazıda, aday öğretmenlerin bulundu okulda günlük çalışma saati ile ilgili bilgilendirme yazısı gönderdi. Ayrıca MEB, idarenin aday öğretmenin programında değişiklik yapmaması konusunda uyarıda bulundu.

Aday öğretmen görevli olduğu okulda haftalık kaç saat çalışacak? MEB'den resmi yazı
06 Mayıs 2016 Cuma 12:37

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), valiliklere gönderdiği  Aday Öğretmen Yetiştirme süreci konulu yazısında aday öğretmenlerin okullarda bulunması zorunluluğu saati söyledi. Ayrıca gönderilen yazıda idarenin aday öğretmen yetiştirme sürecinde gün ve saat azaltma yetkisinin bulunmadığı belirtildi.

MEB Aday öğretmenler için haftanın 5 günü ve günde 6 saat okulda bulunma zorunluluğu olduğunu belirtirken, kurala uyulmaması durumunda aday öğretmenlerin telafi eğitimine alınacağı ifade edildi.

MEB tarafından Valilikleri gönderilen yazı şu şekilde;


Kaynak: memurlar.net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.