BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımladı

MEB, BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzunu yayımladı. Peki başvuru tarihi ve şartları neler? Bilim ve Sanat Merkezlerine ait norm kadrolar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımladı
16 Ocak 2017 Pazartesi 20:29

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) ait  öğretmen alımı yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan MEB, BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzunu yayımladı.

MEB'den konu ile ilgili açıklama şu şekilde;

Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak öğretmen alımı yapılacaktır. Atamalara ilişkin başvuru ve onay süreci 06 - 17 Şubat 2017 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

Başvurusu yapılacak Bilim ve Sanat Merkezlerine ait norm kadrolar daha sonra http://orgm.meb.gov.tr/ adresinden yayımlanacaktır.

Başvuru Şartları

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:

a) Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak

b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında boş norm kadro bulunması.

c) 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesinde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

Başvuru İşlemleri

2.1.Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

2.2. Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır. Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu 5

2.3. Başvuru yapan öğretmenler Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan puan aldıkları tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

2.4. Okul/ kurum müdürlüğü, başvuru formu ve belgelerini inceleyip kılavuzdaki şartlara uygun olanları onaylayacaktır.

2.5. Onaylanan başvuru formunun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatılacaktır. Bir nüshası öğretmene verilecek, diğer nüshası tüm ekleriyle birlikte il öğretmen değerlendirme komisyonuna gönderilecektir.

2.6. Başvuru süresi içinde onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurup daha sonra düzeltilmesini yazılı olarak talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun olması hâlinde onay birimi tarafından değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır.

2.7. Başvuru ve onay işlemleri, İnternet ortamından takip edilebilecektir.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu'nu indirmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #meb #bilsem
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.