Bugün (22 Eylül 2016) Hakkında İşlem Yapılan Öğretmenler

22 Eylül 2016'da Hakkında İşlem Yapılan Öğretmenler ve İlleri...

Bugün (22 Eylül 2016) Hakkında İşlem Yapılan Öğretmenler
22 Eylül 2016 Perşembe 22:38

22 Eylül 2016'da Hakkında İşlem Yapılan Öğretmenler

MANİSA
Manisa'da, çoğu öğretmen 16 kişi tutuklandı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 3 Eylül'de polis tarafından, Manisa ve ilçelerinde FETÖ/PDY'nin 'emniyet imamı' oldukları ileri sürülen kişilere yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin FETÖ'nün haberleşme programı 'By lock'u da da kullandığı tespit edildi. 19 gündür Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutulan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kadir Y.'nin Manisa İl Emniyet imamı; diğer öğretmenler Halil E., Zafer Ç., Selim K., Mashar C., Ramazan U., Mehmet F.Ş., Erdem K., Kerim K., Ferhat U., Himmet Ü., Hasan G., Ercan Ö. ile Kuran kursu hocası Gülnur G., bankacı Ünal Ü., vergi dairesi memuru Nihat A.'nın da, örgütün farklı ilçelerdeki emniyet imamları olduğu belirtildi. 16 şüpheli de tutuklandı. 

ÇANAKKALE
Çanakkale'de, çoğu eğitimci 35 kişi gözaltına alındı Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde, il merkezi ile bazı ilçelerde daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle çoğu eğitimci 35 kişi gözaltına alındı. Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden birine, hastane girişinde "Haine yer yok" diye bağırıp süpürge sopasıyla saldıran bir kişi gözaltına alındı Karabük'te, bir polis tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı 

KARABÜK
Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir polis memuru tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturma doğrultusunda düzenlediği operasyonda gözaltına alınan polis memuru Salim Sefer'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve adliyeye sevk edilen Sefer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce tutuklandığı ve ardından salıverildiği öğrenilen Sefer'in, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen öğretmenler M.Ö. ve N.E. ise gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Karabük'te 20 Eylül'de örgütün sözde Şanlıurfa "il imamı" ve eşi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ağrı Şubesi çalışanı, bir eğitimci ile 12 öğretmen gözaltına alınmıştı.

ANTALYA
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4 öğretmen tutuklandı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 öğretmenden 4'ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınarak serbest bırakılan ve görevlerinden ihraç edilen 10 öğretmen, üç gün önce soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, bazı elektronik eşyalar ile belgelere el konuldu. Bazı öğretmenlerin telefonlarında, terör örgütü üyelerinin aralarındaki haberleşmede kullandıkları tespit edilen "ByLock" programını kullandıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla, diğer 3 zanlı ise serbest bırakıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.