Eğitim Bir-Sen; "Öğretmenler Yıl Sonu Seminerlerini istedikleri yerde yapabilmeli"

Eğitim Bir-Sen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemi sonunda öğretmenlerin yıl sonu seminerleri ile ilgili MEB'e resmi yazı gönderdi. Bakanlığa gönderilen yazıda, Öğretmenlerin istemeleri halinde yıl sonu seminerlerini istedikleri yerde almaları konusunda düzenleme yapılması istendi.

Eğitim Bir-Sen; "Öğretmenler Yıl Sonu Seminerlerini istedikleri yerde yapabilmeli"
31 Mayıs 2017 Çarşamba 20:00

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte öğretmenler sene sonu eğitim seminerlerine katılacak. Eğitim Bir-Sen, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda gerçekleştirilecek seminer çalışmaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı gönderdi. MEB'e gönderilen yazıda, "Sene sonu seminer çalışmaları öğretmenlerin istedikleri yerde gerçekleştirilmelidir" denildi.

Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, öğretmenlerin, eğitim-öğretim yılı dönem başında ve sonunda yapmış oldukları seminer çalışmalarını, istemleri halinde yaz tatillerini geçirdikleri adreslerde, ikametlerine en yakın hizmet içi eğitimin verildiği mahalde ya da memleketlerinde yapabilmelerine imkân sağlanması hususunda düzenleme yapılmasını istedik." denildi. 

Öğretmenler İkamet Ettikleri Yerlerde Seminerlere Katılabilmelidir

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 43. maddesi ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 38. maddesi ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 87. maddesi gereği öğretmenlerin dönem başında ve sonunda katılmaları zorunlu olan mesleki çalışmaları (seminerleri), görevli oldukları okul ve kurumlarda ya da yaz tatillerinde ikamet ettikleri yerlerde veya memleketlerinde yapabileceklerine dair geçmiş yıllarda uygulamalar yapılmıştı.

Bu yöndeki uygulamaların, çalışanlar arasında eşitlik, iş barışının tesisi ve öğretmen motivasyonunun artışı noktasında olumlu sonuçlar doğurduğuna şüphe yoktur. Diğer taraftan bu yıl özelinde seminer çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmiş olması dolayısıyla bu türden bir uygulamanın olumlu sosyal yansımaları olacağı da şüphesizdir.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda gerçekleştirilecek seminer çalışmaları için de benzer bir uygulama yapılması yerinde olacaktır. 

Eğitim Bir-Sen'in Bakanlığa Gönderdiği yazıyı okumak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasir - 7 yıl önce
Hadi inşAllah