Eğitim Fakültesi Mezunları Doktor olabilir mi?

Eğitim Fakültesi mezunlarının sorunları hızla artmakta. Peki MEB, eğitim fakültesi mezunlarına gerçekçi çözümler arıyor mu? Öğretmenlik mesleği, doktorluk mesleği gibi nasıl tercih ve saygın hale gelebilir? Ankara Eğitim Bir-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, konu ile ilgili güzel bir yazı kaleme aldı.

Eğitim Fakültesi Mezunları Doktor olabilir mi?
08 Şubat 2017 Çarşamba 10:45

Eğitim Fakültesi mezunlarının sorunları gün geçtikçe artmaktadır. Mezun sayısının artması ile birlikte eğitim fakültesini bitirenlerin bir çoğu işsizlik ile yüzleşiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Fakülteleri konusunda ne kadar çalışıyor? 4 yıllık Eğitim Fakültesini bitirenler neden öğretmenlik yapmak istiyor. Eğitim Bir-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, "Eğitim fakültesi mezunları neden öğretmenlik yapmak istiyor?" başlıklı güzel bir yazı kaleme aldı.

Eğitim Fakültesi mezunlarının sorunları özellikle son zamanlarda daha yüksek sesle dillendirilmektedir. Bugün bir doktorluk mesleği, öğretmenlikten kat ve kat tercih edilen ve saygı duyulan bir meslek olarak görülüyor. Peki bunun bunun en önemli nedenleri nelerdir? MEB'in öğretmenliği tercih edilen bir meslek olması için ne yapması gerekir? Ahmet Aydınsoy'un kaleme aldığı yazıya aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ahmet Aydınsoy'un yazısını okumak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.