Erdoğan: "İmam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var"

Marmara Üniversitesi mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatiplerde ciddi öğretmen açığı olduğunu belirterek, öğrencilerin formasyon belasından kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan:  "İmam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var"
04 Haziran 2016 Cumartesi 20:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Üniversitesi mezuniyet töreninde konuştu. Konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, İmam Hatiplerde ciddi derecede öğretmen açığı olduğuna dikkat çekerek, mevcut durumdaki formasyon sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İmam Hatiplerde ciddi bir öğretmen açığı olduğunu ifade eden Cumhutbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin  bir yıllık formasyon sorunundan kurtarılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Bugün imam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var. Şu formasyon belasından kurtarın artık öğrencileri. Niye 1 yıl boşa kaybetsinler. O kadar gerekiyorsa yıl içine yedirin. Bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan formasyon yapılırken öğrencilerin bir yıl kaybettiğini belirterek, formasyonun bir yıla yayılacak bir şekilde fakültelerde verilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Hakkında konuşulan üniversite mezunu değil sözleri ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, Marmara Üniversites mezunu olduğunu tekrarladı. Erdoğan,

"1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım." dedi.

Okulun bu konuda gerekli açıklamayı yaptığını belirten Erdoğan, bu konuda bazı kesimlerin kendisine inanmadıklarını ifade ederek,  "Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar. Belki rektör çıkarsa yayınlarlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı." şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.