İlkokullarda Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerine ücretli öğretmen giremeyecek

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre ilkokullarda öğretmenlerin dışarıdan veya ortaokullardan Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini ücretli olarak görevlendirilmeyeceği bildirildi.

İlkokullarda Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerine ücretli öğretmen giremeyecek
15 Şubat 2016 Pazartesi 10:32

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün Ordu Valiliğine gönderdiği birleştirilmiş konu işlemleri yazısında kadrolu yabancıdil öğretmeni bulunmuyorsa, ortaokullardan veya dışarıdan görevlendirilerek Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri bu dersler için ücretli olarak görevlendirilemeyeceği bildirildi.

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmen" başlıklı 43.maddede bulunan 3. fıkrasında; "(3) İlkokullarda Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin alan öğretmenlerince okutulması esastır. Ancak, ihtiyacın alan öğretmenlerince karşılanamaması durumunda bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu alanlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir." hükümlerine atıfta bulunarak Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine kimlerin gireceğini bildirdi.

kaynak: memurlar.net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan - 8 yıl önce
Doğru değil. Zira sınıf Öğretmeni yetersizse ne yapcağız. Dışarıda öğretmenlik bekleyen yetışmiş kişilerden yararlanmak daha doğru olur