İsmet Yılmaz, "14 Bin öğretmenin disiplin soruşturmasını tamamladık"

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, dün gerçekleşen iftar programı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Yılmaz, mülakatların tamamlandığını belirtti. Yılmaz, haklarında disiplin soruşturması bulunan 14 bin öğretmenin disiplin soruşturmasının tamamlandığın söyledi.

İsmet Yılmaz, "14 Bin öğretmenin disiplin soruşturmasını tamamladık"
23 Haziran 2017 Cuma 13:30

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz merkez teşkilatı ile iftarda bir araya geldi. İftar programına Bakanlık üst düzey bürokratları ile her kademeden personel ve aileleri katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları ile ilgili merak edilenlere cevap verdi. Yılmaz, 20 bin öğretmen ataması mülakatlarını tamamladıklarını söyledi. DArbe girişimi sonrasında 33 bin öğretmenin ihraç edildiğini belirten yılmaz, 14 bin öğretmenin disiplin soruşturmasının tamamlandığını söyledi. 

15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili konuşan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı.

"Cumhuriyet tarihinde böyle bir dönem hiç yaşanmamıştır. Bu darbenin gereği ve sonucu olarak da yaklaşık 33 bin öğretmenin ilişiği kesildi. Yine daha önce hukuka aykırı olarak eylemlere katılan 14 bin civarında öğretmenin de disiplin soruşturmasını tamamladık. Yaptığımız bütün bu işlemlerde hak kavramına çok dikkat ettik. Hakkı esas alarak bu işlemleri hayata geçirdik. Zira biz biliyoruz ki haktan uzaklaşan en büyük zararı kendisine vermiştir."

20 bin öğretmen ataması için adayların mülakatları tamamlandı

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten İsmet Yılmaz, süreci alınlarının akıyla atlattıklarını söyledi. Yılmaz, son bir yılda 20 binden fazla derslik yaptıklarını, sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattıklarını, 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdiklerini, yine 20 bin öğretmen ataması için adayların mülakatlarını tamamladıklarını belirtti.

Çıraklık Eğitimi Zorunlu Hale Geldi

Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına aldıklarını ve proje okullarının eğitim kadrosunu mevzuata uygun hale getirdiklerini anımsatan Yılmaz, müfredatı 1, 5 ve 9. sınıflar için yenilediklerini, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdıklarını, bu sayede bir önceki döneme göre geride kalan eğitim ve öğretim yılında 100 bin öğrenci artışı sağlandığını bildirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.