İsmet Yılmaz'dan öğretmenlere performans kriteri açıklaması

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlere performans kriteri geleceğini ifade etti. Peki performans kriterleri neler? İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın performans kriterleri ve öğretmenler ile ilgili açıklamaları haberimizde.

İsmet Yılmaz'dan öğretmenlere performans kriteri açıklaması
24 Ekim 2016 Pazartesi 18:05

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2. Eğitim Kongresinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsmet Yılmaz, öğretmenlere performans sistemi üzerine çalışmalarının başlayacağını söyleyerek, öğrenci ve velilere öğretmen ile ilgili sorular sorulabileceğini ifade etti. İşte MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın performans kriteri ile ilgili açıklaması haberimizde. 

"Öğretmenlere performans kriterleri geliyor

Daha öncesinden konusu geçen öğretmene performans sistemi bugün düzenlenen 2. Eğitim Kongresinin ardından gazetecilerin sorduğu soruya cevap verdi. Öğretmenlere performans sistemi üzerine çalışmaların başlayacağını ifade eden Yılmaz, yerine göre öğrencilere ´öğretmeninizden memnun musunuz?´ şeklinde sorular ve veliye de soruların yer alacağı performans kriterlerinin olabileceğini söyledi. Yılmaz, "Öğretmenlere performans kriterleri geliyor inşallah." dedi. Performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." şeklinde konuştu.

“Öğretmen eğitimin kilit taşıdır”

Öğretmenin eğitimin kilit taşı olduğunu belirten İsmet Yılmaz, "Öğretmenin seviyesini daha yükseltirsek isabet olur. Bu da nereden başlayacak? Eğitim fakültelerine girerken de bir seçilirse... Bizim de ne yapmamız lazım? Biz de belki burayı ilk üçte tercih edenlere burs sağlamamız lazım. İlk üçte tercih edenlere işte yurt ihtiyacını mutlaka sağlamamız lazım. Bizim mutlaka teşvik etmemiz lazım ki çünkü onlar geleceğimizi şekillendiren mimarlar olacaktır." dedi.


Okul Müdürleri tarafından öğretmenlerin performansa dayalı değerlendirme kriterleri geçtiğimiz Eğitim ve Öğretim döneminde şu kriterlere göre yapılmıştı.

İşte o 50 kriter;




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.