İsmet Yılmaz; "Ömür boyu öğretmen akademisi kuracağız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta katıldığı açılış programında eğitimi sistemi ile ilgili konuştu. Yılmaz, Türkiye'de eğitimde kalite probleminin olduğunu ifade etti. İsmet yılmaz, Türkiye'yi aydınlık günlerin beklediğini ifade etti.

İsmet Yılmaz; "Ömür boyu öğretmen akademisi kuracağız"
30 Mayıs 2016 Pazartesi 09:40

Yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış programlarına katılmak için Sivas'a gitti. Burada, Aselsan Hassas Optik Tesislerine katılan Yılmaz, eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimin önemini her fırsatta belirten MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin eğitim alanında gelimesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni bir nesil yetiştirmenin medeniyet inşa etmek olduğunu dile getiren Yılmaz, 2002 yılında 7,5 Milyar olan eğitim bütçesinin 76 milyar dolara çıktıının dikkatini çekti. Türkiye'nin gelecek günlerde parlak dönemler yaşayacağını ifade eden Yılmaz, AK Parti döneminde eğitime verilen destekleri söyledi. 

Ak Parti döneminde 250 bin yeni derslik yapıldığını söyleyen Yılmaz, 542 bin öğretmenin bu dönem içerisinde atandığını ifade etti. Eğitimde kalite ile ilgili problem olduğunu dile getiren Yılmaz, Öğretmenlere hayat boyu öğretmen akademisi kurarak eğitimi sağlayacaklarını söyledi. Yılmaz, "Türkiye’nin yarını inşallah çok parlak olacaktır. 250 bin yeni derslik yaptık. 542 bin yeni öğretmen atadık. Öğretmen sayımız yaklaşık 900 binin üstünde ama bizim dönemimizde atanan öğretmen sayısı 542 bin. Bizim kaliteyle ilgili problemimiz var. Öğretmenlerimize bir ömür boyu öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de, öğrencisi de kaliteli olur. Biz buna inanıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Öğretmenevi’nde aday öğretmenlerle bir araya gelen Yılmaz, buradaki öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, "Siz kendinizi iyi yetiştirirseniz, Türkiye’nin önü açık" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.