İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci oldu

Merakla beklenen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü açıklandı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci atandı. Peki Ömer Faruk Yelkenci kimdir?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci oldu
17 Şubat 2016 Çarşamba 14:25

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olan Muammer yıldız bir süre önce Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak atanmıştı. Bu durum İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kimin atanacağı sorusunu beraberinde getirmişti. 

17 Şubat itibariyle MEB tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olaran Ömer Faruk Yelkenci atandı. Ömer Faruk Yelkenci MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürüydü.

Ömer Faruk Yelkenci Kimdir?

1969 yılında Çayeli'nde doğan Ömer Faruk Yelkenci, ilk ve orta öğrenimi ile yükseköğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1986 yılında Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olan Ömer Faruk Yelkenci 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdi. 

2008 yılında "Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdulhamid Dönemi Eğitim Konuları" isimli tezi ile Yeditepe Üniversitesi'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Yelkenci, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.
Meslek hayatına özel bir dershanede öğretmenlik yaparak başlayan Yelkenci, İstanbul'daki farklı resmî okullarda dört yıl tarih öğretmenliği yaptıktan sonra Birikim Eğitim Kurumları'nda sırasıyla dershaneler koordinatörlüğü, Kadıköy Birikim Dershanesi'nde müdürlük, Özel Bağcılar Birikim Lisesi'nde müdürlük ve Birikim Eğitim Kurumları'nda genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yelkenci, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah hayırlı etsin.
Avatar
ağa - 8 yıl önce
Hayırlı olsun.. İstanbul zor şehir. Allah yardımcısı olsun
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İstanbul çocuğudur. Herkesten daha iyi görevini yapar. Allah utandırmasın.
Misafir Avatar
cahit - 8 yıl önce @Yavuz
amin
Avatar
Utku hatipoğlu - 8 yıl önce
Adil olsun,yeter. Başarılar dilerim
Avatar
ıSPARTALI - 8 yıl önce
Isparta İl Müdürü ne zaman değişecek. Yemediği nane kalmadı. Ayıp ayıp, yetkilileri kınıyorum.
Avatar
Melek - 8 yıl önce
Lutfen çok rica ediyorum sesimizi duyun
İstanbul bahçelievlerde yenibosna ortaokuluna bugün çocugumun kaydini yaptirmaya gittim
Okul dökülüyo
Dış cephe berbat içi ise felaket
Çocuklarimizin sağlikli ortamlarda egitim görmesi için lütfen bu okullarin derli toplu olmasi için yatdimci olun
Yetkililer okullarimizi gezip tadilat için okullarimiza el atsinlar
Biz çocuklarimizi daha saglikli ortamda egitim görmesini istiyoruz
Lütfenn yardimci olun
Avatar
Mesut - 6 yıl önce
Başak mahallesi, hürriyet bulvarındaki Başakşehir Açı Özel öğretim Kursunun usülsüz olduğu bilindiği halde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız'ın yeğeninin olduğu için göz yumuluyor. Kanuna aykırı faaliyetlerine ceza bile kesilmiyor. Kanunen kapatılsa yeridir. Kanunlar adamına göre uygulanıyor. Maarif müfettişleri görevini yapmıyor. Devlet kurumlarının görevini yapmasını biz vatandaşlar olarak beklemekteyiz.