MEB'de Öğren platformu açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen idareci, öğretmen ve öğrencilerin rahatça kullanabileceği "Meb'de Öğren" platformu açıldı.

MEB'de Öğren platformu açıldı
24 Mart 2016 Perşembe 23:24

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve idareci, öğretmen ve öğrencilerin bilişimde kendilerini geliştirebilmeleri için ve bilişim teknolojilerini aktif kullanarak proje geliştirmeleri amacıyla "MEB'de Öğren" sistemi açıldı. MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan uzaktan eğitim platformu, birçok yeniliklerle karşımıza çıkıyor.

"MEB'de öğren" sistemi ile idareci,öğretmen ve öğrencilerin eğitim paylaşımlarının tek bir sistemde toplanarak, gittikçe zenginleşen bir içerik arşivinin oluşturulması amaçlanıyor. Öğrenilen bilgilerin üzerine yeni bilgilerin eklenmesi, bilişim ve teknolojinin eğtimde yaygınlaşması için tasarlanan sistemle ilgili MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı resmi sitesinden detaylı bilgiler verdi.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı sitesinde, 

"Bilişim Teknolojileri'nin çok hızlı geliştiği bir dönemde farklı, zengin ve eğitici içerikleri ile bilişim kültürünün eğitimde yaygınlaşmasının sağlanması, sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinin daha hızlı yapılması, gittikçe zenginleşen içerik ile bir arşiv oluşturulması, öğrenilen bilgilerin yanında yeni bilgilerin üretilmesi, bilişim teknolojilerini amaç halinden çıkarılıp bir araç haline getirilmesi, idareci öğretmen ve öğrencilerle birlikte tüm eğitim paydaşlarının bir uzaktan eğitim çatısı altında birleştirilmesi amaçlanıyor. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimizin bilişim alanında kendilerini geliştirebilmeleri, bilişim teknolojilerini kullanarak proje hazırlamaları, yapılan uygulamaları yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri ve eğitim yöneticilerimizin idari işlerini kolaylaştırabilecek içeriklerin bulunduğu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan çevrimiçi çalışan uzaktan eğitim platformu.

Bu proje ile idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin ister evden, ister okuldan isterse mobil cihazlardan, mekan ve zamandan bağımsız olarak http://mebdeogren.meb.gov.tr sitesine ulaşabilmesi ve eğitim içeriklerinden en verimli şekilde faydalanmalarının sağlanması hedefleniyor. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim paydaşlarının faydalanabileceği bu platformda;

1. MEBBİS, e-okul, tefbis, taşımalı eğitim, okul sütü, il/ilçe ve okul siteleri, doküman yönetim sistemi, yardım masası, e-posta sistemi gibi bakanlık projeleri ile ilgili görsel eğitimler,

2. Doküman yönetimi, web tasarım, ses düzenleme, e-konferans, animasyon, grafik tasarımların yapıldığı Adobe ile ilgili görsel eğitimler,

3. Office programları ile ilgili temel, orta ve ileri düzey eğitimler,

4. Grafik ve 3D yazılım ile ilgili eğitimler,

5. Bilgi ve sistem güvenliği ile ilgili eğitimler,

6. Web ve masaüstü yazılım dilleri ile ilgili eğitimler,

7. Fatih Projesi alt yapısı, etkileşimli tahtalar ve tabletler ile ilgili eğitimler, bulunacak." denildi.


MEB'de Öğren sistemine giriş nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan "MEB'de öğren" platformuna girmek isteyen kullanıcılar MEBBİS bilgileri ile giriş yapabilecek. MEBBİS şifresi almak isteyenler çalıştığıı okul idaresine (müdür ve müdür yardımcıları) başvurarak kısa bir süre içerisinde şifre alabiliyor.

MEBBİS ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

MEBBİS şifresini unutan kullanıcıların Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasından gerekli yönlendirmeler yapılarak yeni şifre alınabilir.  

Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasında kullanıcıdan istenen bilgiler; Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı, Cep Telefonu, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi, Cilt No, Anne Kızlık Soyadı, Yakın T.C. No.

Şifre unutulduğunda kullanılan bu bölümde gerekli adımları takip ederek yeni şifrenizi alabiliyorsunuz. Bilgiler eksiksiz ve doğur bir şekilde doldurulduktan sonra kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır. 

Yeni şifre alırken önceki son 3 şifreden farklı bir şifre alınması gerekmektedir. Yeni şifre oluştururken sadece harf veya sadece numaralardan oluşan bir şifre yazılmaması ve bu konuda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kullanıcılar istenilen bilgileri doğru bir şekilde girdikleri taktirde yeni şifre almış olurlar ve sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.